Moskisvet.com
Izpolnite prijavnico na spletni strani Dom in vrt in spremenite svoje življenje na bolje!

Novice

Bi raje uravnovešenega?

N.J.
13. 06. 2013 13.59
1

Tako kot partnerje, ljudje tudi pse izbiramo takšne, da so nam čim bolj podobni. Se pa zgodi, da srečamo pravo nasprotje svojemu karakterju - in takrat odpovemo. Kot lastniki se spopadamo z novimi izzivi, znajdemo se pred življenjsko izkušnjo. In ko sami ne zmoremo več, je prav, da poiščemo pomoč in si življenje ponovno uredimo. Mi vam ponujamo možnost, da poiščete brezplačno pomoč pri vzgoji psa, hkrati pa sodelujete v naši nagradni igri in si prislužite super nagrado, ki vam o pri vzgoji psa še kako v pomoč! Kako? Berite dalje.

Izpolnite prijavnico na spletni strani Dom in vrt in spremenite svoje življenje na bolje!
Izpolnite prijavnico na spletni strani Dom in vrt in spremenite svoje življenje na bolje! FOTO: POP TV
Pse izbiramo kot partnerje

Ste že opazili, da so nekateri ljudje neizmerno podobni svojim psom? Oziroma psi njim? No, kakor koli že, podobnost med lastnikom in psom ni nikakršno naključje. Tako vsaj trdijo strokovnjaki. Tako kot smo izbirčni pri izbiri partnerja ali partnerice, tako izbirčni naj bi bili tudi pri izbiri psa. Predvsem naj bi nam bili všeč takšni, ki imajo podobne karakteristike kot mi, obrazne poteze, barvo dlake, ki spominja na barvo naših las ... Če nekdo uživa v neaktivnem življenjskem slogu, si bo tako po vsej verjetnosti izbral psa, ki je po duši prava lenoba, medtem ko bo nekdo, ki uživa v športnih aktivnostih izbral aktivnega psa s kratko dlako.

Odgovori na spodnje vprašanje in se poteguj za super nagrado!
A vendar gre kdaj pa kdaj kaj tudi narobe in izkaže se, da pes ni ravno takšen, kakršnega smo si želeli. Da ima svoje muhe, je bolj ali manj aktiven kot smo pričakovali, je izbirčen in bi rad prevladal nad nami ... Kaj zdaj? Pri partnerju poskušamo težave urediti s pogovorom, če ne gre, se razidemo, pri psu pa to ne gre tako. Pes ne razume naše govorice in ne moremo se ga kar znebiti!

Kot v filmu

S podobno težavo, ko pes postane namesto življenjski sopotnik življenjski izzivalec, se v filmu Pasje leto (Dog Year) srečuje Jeff Bridges v vlogi Jona Katza, nekaj čez 50 let starega pisatelja, ki ga že nekaj časa poleg krize srednjih let muči tudi huda ustvarjalna kriza. Ker se čustveno povsem oodalji od svoje žene, se ta preseli k svoji sestri, tako da Jon ostane popolnoma sam, družbo pa mu dela le še pes Stanley. Toda Stanley je hudo bolan in ko umre, Jon v dar dobi novega psa - borderskega ovčarja Devona, ki je zaradi zlorab v preteklosti povsem nediscipliniran in mu dan za dnem dobesedno uničuje hišo. Jon hitro ugotovi, da psa ne more krotiti, zato se preseli na podeželje in poišče pomoč sočutne trenerke psov. Z njeno pomočjo Jon uspe pomagati Devonu, istočasno pa tudi sebi.

Prijavite in prevzgojite svojega psa!

Tako kot je pomoč poiskal Jon, jo lahko, če imate neubogljivega psa, poiščete tudi vi. Po izjemno uspešni in priljubljeni prvi sezoni oddaje Pozor, priden pes! se namreč ustvarjalci pripravljajo na snemanje 2. sezone. Tako imate še enkrat možnost, da na prevzgojo prijavite svojega kužka. A pohitite, kajti rekrutacija traja le še do 1.7.! Obrazec za prijavo najdete na spletni strani Dom in vrt!

Potrebujete navdih?

Da boste dobili kakšen navdih za rekrutacijo pa smo vam za soboto 15. junija na programu KINO pripravili simpatični filmski maraton ŠTIRI TAČKE, kjer boste lahko v treh filmih spoznali tri čudovite kužke in njihove pasje zgodbe:

- 18:30 PASJI BOTER (The Dogfather), kanadska komedija, 2010, igrajo: Chris Parnell, Ward Marie, William Cuddy, Tony Nappo

- 20:00 DRUŽINSKO SREČANJE (Family Gathering / You Lucky Dog), kanadska drama, 2010, igrajo: Natasha Henstridge, Harry Hamlin, Lawrence Dane, Anthony Lemke

- 21:35 PASJE LETO (A Dog Year), ameriški film, 2009, igrajo: Jeff Bridges, Lauren Ambrose, Lois Smith

Oddajo Pozor, priden pes! si lahko pogledate tudi na VOYO.
KINO in Moškisvet.com nagrajujeta!

Na spletni strani Moškisvet.com se lahko potegujete za super nagrado - enciklopedijo PSI Tehniške založbe Slovenije, v kateri je skozi sliko in besedo na zanimiv način predstavljenih kar 160 različnih pasem psov. V knjigi je vsaka od teh pasem bralcem predstavljena skozi zgoščene opise, posebnosti in zgodovino posamezne pasme.

Poleg tega je na zemljevidu sveta označen tudi zemljepisni izvor določene pasme z vsemi dodatnimi podrobnostmi o negovanju, hranjenju, razgibavanju in vedenju psov. Enciklopedija PSI ponuja splošen pogled na pasje pasme in zelo pomaga tako tistim, ki se še odločajo za psa, kot tudi tistim, ki želijo vedeti še več o določeni pasmi.

Pasje leto
Pasje leto FOTO: POP TV

Če želite sodelovati v nagradni igri, odgovorite na spodnje vprašanje, pravilni odgovor pa skupaj z osebnimi podatki (ime in priimek, naslov, kraj in poštna številka ter telefonska številka) pošljite na elektronski naslov nagradna.moski@pop-tv.si.

Nagradno vprašanje se glasi: Kakšne pasme je kuža Devon v filmu PASJE LETO (DOG YEAR)?

Odgovor na vprašanje nam pošljite do 17. 6. 2013 do 12. ure. Med prejetimi pravilnimi odgovori bomo izžrebali tri nagrajence, ki bodo prejeli enciklopedijo PSI. Imena nagrajencev bodo objavljena v ponedeljek 17. 6. 2013 po 12. uri na spletni strani Moškisvet.com in na naši uradni Facebook strani Moški svet.

Svoje mnenje pa lahko izrazite tudi na naši Facebook strani!

Podrobnosti o nagradni igri si preberite v Splošnih pogojih.
 

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 630