Moskisvet.com
rjavi medved

Novice

Neverjeten posnetek srečanja z medvedom!

N.J.
25. 05. 2015 08.05
8

Verjetno ste se tudi vi že kdaj vprašali, kaj storiti, če bi v gozdu slučajno naleteli na medveda. Če tečemo, smo prepočasni, če splezamo na drevo, lahko ali pride za nami ali nas sklati skupaj z drevesom, če se naredimo mrtve ... no, panični bi težko ostali mirni, poleg tega pa tudi medved ni prav neumen.

rjavi medved
rjavi medved FOTO: YouTube
Na spletu je pristal posnetek, ki dokazuje, da je medveda vseeno mogoče nekako prestrašiti, pa čeprav smo v primerjavi z njim veliko manjši, lažji, šibkejši in počasnejši.

Perrson je držal glavo pokonci, se zbral, in tako on kot medved sta odnesla celo kožo.

Ralph Perrson je Šved, ki se je z ženo in psom sprehajal po gozdu, nenadoma pa je začel njegov pes nekoliko drugače lajati. Z mobilnim telefonom v roki si je Ralph ogledoval rob gozda in zagledal medveda, ki je stekel naravnost proti njemu. K sreči je Ralph vedel, da so medvedi dejansko bolj plašne živali, kot si mislimo. Dvignil je obe roki v zrak in glasno zavpil. Medved se je prestrašil in zavil narazaj v gozd.

Medvedi sicer redko napadejo, razen če se počutijo ogrožene. Strokovnjaki pa v primeru, da se z rjavim medvedom srečamo, vseeno svetujejo: Naredite se velike, govorite glasno, kričite in NIKOLI ne začnite bežati. 

 

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 382