Moskisvet.com
Tupac in Notorious B.I.G.

Novice

Kaj se je v resnici zgodilo s Tupacom in Biggiejem?!

STA/N.J.
27. 02. 2018 08.06
8

Okoliščine smrti ameriških hip-hoperjev Biggieja Smallsa, znanega tudi pod imenom Notorious B.I.G., in Tupac Shakurja oz. 2paca še danes vznemirjajo javnost, saj njunih morilcev tudi po več kot dveh desetletjih niso našli.

Tupac in Notorious B.I.G.
Tupac in Notorious B.I.G. FOTO: Profimedia

Smrti razvpitih raperjev iz 90. let prejšnjega stoletja ostajata nerazrešeni, storilcev še niso našli, obstaja pa kup teorij zarote, tudi v smeri korupcije v policiji in rivalstva med njunima založbama. S primeroma se ukvarja nova serija Nerazrešeno: Umora Tupaca in Notoriousa B.I.G.

Raperja sta bila nekoč prijatelja, a naj bi se Notorious B.I.G. od Tupaca oddaljil, ko je tega zaneslo v kriminal. Vse skupaj se je dogajalo v obdobju rivalstva med hip-hoperji z vzhodne in zahodne obale. Po eni od teorij naj bi Tupaca umorili podporniki Notoriousa, nato pa naj bi se Tupacovi pristaši maščevali.

Tupac in Notorious B.I.G.
Tupac in Notorious B.I.G. FOTO: Profimedia
Raperja Tupaca so med vožnjo v avtomobilu v Las Vegasu, kamor je prišel na boksarski dvoboj Mikea Tysona, ustrelili septembra 1996. Pol leta kasneje, marca 1997, je v Los Angelesu umrl Notorious B.I.G. s pravim imenom Christopher Wallace.

Ozadja obeh umorov se loteva nova desetdelna serija, v kateri sta Josh Duhamel in Jimmi Simpson upodobila detektiva Grega Kadinga in Russella Poola. Marcc Rose se je ponovno prelevil v Tupaca, ki ga je upodobil že v filmu iz leta 2015 Straight Outta Compton - Zgodba o N.W.A., medtem ko se bo v vlogi Biggieja predstavil Wavyy Jonez.

Njuni zgodbi sta že bili snov nekaterih filmov. Nazadnje je Tupacovo življenje raziskoval lanski biografski film All Eyez On Me, v katerem je pri 25 letih umrlega raperja upodobil igralec Demetrius Shipp mlajši, čigar oče je bil Tupacov producent.

Tupac še vedno velja za enega najvplivnejših glasbenikov na hip hop sceni; znan je bil predvsem po čustveno nabitem lirizmu in teatralnosti. Aprila lani je bil kot prvi samostojni rap izvajalec sprejet v Dvorano slavnih rock'n'rolla.

Pod serijo se kot izvršni producent podpisuje Kyle Long, ki pravi, da je eno glavnih sporočil serije, da si Tupac in Biggie zaslužita pravico. Prvi del bodo na televizijski mreži USA Network predvajali v torek.

Tupac in Notorious B.I.G.
Tupac in Notorious B.I.G. FOTO: Profimedia

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 382