Moskisvet.com
Kristin Beck - 4

Novice

Rodila se je kot Christopher, toda ...

N.J.
04. 08. 2017 09.53
0

Pravzaprav vse, saj gre za isto osebo. Nekoč eden izmed izjemno uspešnih pripadnikov ameriški Tjulnjev (Navy SEALS) je namreč spremenil spol in zdaj živi kot Kristin Beck.

Nekoč ...
Nekoč ... FOTO:

Kristin Back zadnje dni polni naslovnice, ker je – v duhu razprav o financiranju operacij za spremembo spola vojakov s strani države ter kot odgovor na Trumpove  grožnje, da transseksualci ne bodo smeli služiti ameriški vojski - javno pozvala ameriškega predsednika Donalda Trumpa, naj ji v obraz pove, da ni vredna.

Kristin Beck - 3
Kristin Beck - 3 FOTO:
Backova je sicer upokojena pripadnica ameriških Tjulnjev, bila je pripadnica znamenite enote Team 6 (ST6). »Dajva se spoznati na tiri oči in povej mi v obraz, da nisem vredna,« je izjavila. »Sprememba spola ni pomembna, pomembno je služenje.«

Kot pravi, bi Trumpova prepoved lahko močno vplivala na številne, ki že služijo in tiste, ki se nameravajo priključiti vrstam ameriške vojske. Leta 2016 naj bi bilo namreč med zaposlenimi v ameriški vojski med 1.320 in 6.630 oseb, ki so spremenile spol. »Sprememba spola na nikogar ne vpliva,« trdi Beckova.

Beck sicer ni bila čisto povprečen vojak, Rodila se je kot Christopher Beck in 20 let služila kot pripadnica ameriške mornarice. Pri ameriški mornarici je bil najprej pripadnik ekip 1 in 5, nato pa tudi elitne 6. V dveh desetletjih je bil na 13 misijah, med drugim v Bosni, Iraku, Afganistanu. Rejel je bronasto odlikovanje in Škrlatno srce, odlikovanje za ranjene v boju. Da je transseksualka, je razkrla leta 2013. »Branil sem svobodo posameznika. Branil sem Republikance, Demokrate ... bojeva sem se za vse,« je dejal Beck.

Trump je o prepovedi za transseksualce govoril, ker naj bi po novem država plačala operacije za spremembo spola vsem pripadnikom ameriške vojske. »A govora je o 0,000001 odstotka vojaškega proračuna,« se ne more sprijazniti upokojeni vojni veteran. »Več jim je vredno letalo ali tank kot pa ljudje. Ne skrbijo jih ljudje. Ne zanima jih človek.«

Beck pravi, da transseksualci v boju sicer nimajo težav, »Težave ne izvirajo iz transseksualnosti kot take, problem je v leadershipu. Profesionalna enota z dobrim vodo ne bi imela težav,« je dodal. »Lahko se bori musliman poleg Jerryja Falwella (ameriški evangelist in vplivni vodja krščanskih ekstremistov v ZDA, op. p.), a težav ne bo. Gre za probleme v leadershipu, ne v transseksualnosti.«

... in danes.
... in danes. FOTO:

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.


ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 328