Moskisvet.com
John Travolta

Novice

Devet let po smrti sina ga je doletela še ena tragedija

E.R.
20. 02. 2024 04.30
1

Slavni zvezdnik je praznoval 70 let, njegovo življenje pa sta poleg vseh uspehov močno zaznamovali dve nepredstavljivi tragediji.

Estrada

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

Slavni hollywoodski igralec John Travolta je nedavno sodeloval na glasbenem festivalu v italijanskem Sanremu, kjer je dokazal, da je še vedno v odlični formi, čeprav je 18. februarja nato obeležil svojih jubilejnih 70 let! Sodeč po njegovi energičnosti, bi le redki rekli, da je igralec zakorakal v osmo desetletje svojega življenja, ki so ga zaznamovale velike filmske uspešnice, a tudi tragedije.

John Travolta v Sanremu
John Travolta v Sanremu FOTO: Profimedia

John Travolta se je rodil leta 1954 v New Jerseyju, kjer je odraščal z očetom Salvatorejem in mamo Helen ter tremi brati in dvema sestrama. Zaslovel je z vlogama v filmih "Briljantina" in "Vročica sobotne noči", za katero je bil nominiran za oskarja za najboljšega igralca. Po teh filmih je njegova kariera začela strmoglavljati, v krizi pa je celo zavrnil vlogi v filmih "American Gigolo" in "Oficir in gospod", ki sta postali veliki kinematografski uspešnici, z njima pa je zaslovel Richard Gere.

14 redko znanih dejstev o filmu Šund, ki slavi 25 let
Preberi še
14 redko znanih dejstev o filmu Šund, ki slavi 25 let

Njegova kariera je oživela z vlogo Vincenta Vege v filmu Quentina Tarantina Šund, za kar je slavnemu režiserju neizmerno hvaležen. "Za vlogo so se zanimali ljudje, ki so bili veliko bolj zanimivi od mene. Toda Quentin je svojo kariero postavil na kocko in brez mene filma ni hotel posneti," je nekoč priznal igralec.

Uma Thurman in John Travolta v prizoru iz filma Šund.
Uma Thurman in John Travolta v prizoru iz filma Šund. FOTO: Profimedia

Travolta je bil za vlogo v filmu Šund znova nominiran za oskarja za najboljšega igralca, a se mu je ta izmuznil, za razliko od zlatega globusa, ki ga je dobil za najboljšega igralca v filmu Kdo bo koga (Get Shorty). 

Kmalu naj bi bil spet na velikih platnih, saj so leta 2023 napovedali, da bo zaigral v filmu "Assassination", ki govori o atentatu na ameriškega predsednika Johna F. Kennedyja leta 1963. Al Pacino in Viggo Mortensen naj bi bili še dve zvezdniški imeni, ki mu bosta stopili ob bok, kdaj bodo začeli snemati, pa še ni znano.

S tajnico ga je zasačila med nespodobnim opravilom
Preberi še
S tajnico ga je zasačila med nespodobnim opravilom
Johna Travolto lahko na VOYO ujamete v športno obarvani akcijski drami Dirkaška kri (Trading Paint), v kateri nastopa v vlogi legendarnega dirkaškega veterana Sama Munroeja. 

Znano pa je, da so Travoltovo življenje zaznamovale tudi velike tragedije, ena izmed njih je bila smrt njegovega sina. Slavni igralec je nekoč v intervjuju z Barryjem Normanom za BBC priznal, da je bila to najhujša stvar, ki se mu je zgodila v življenju. Jett Travolta je umrl leta 2009, star 16 let. Mladenič je trpel za Kawasakijevo boleznijo, sistemskim vaskulitisom, ki prizadene koronarne arterije in vodi do anevrizme, boril se je z nevrološkimi izbruhi, povezanimi z avtizmom, v kopalnici pa mu je spodrsnilo in udaril je z glavo ob tla. V lokalno bolnišnico je prispel prepozno, zato ga zdravniki niso mogli več rešiti.

"Izguba otroka je nočna mora vsakega starša in zame je to najhujša stvar, ki se mi je zgodila v življenju. Iskreno povedano, nisem bil prepričan, ali bom to preživel ali ne," je pozneje priznal igralec in razkril, da mu je scientologija veliko pomagala pri njegovo okrevanju po izgubi. "Večno bom hvaležen scientološki cerkvi, ker me je podpirala celi dve leti, dobesedno od ponedeljka do nedelje, in mi pomagala prebroditi bolečino izgube otroka," je povedal igralec, ki je bil od leta 1991 poročen s Kelly Preston. Njegovo življenje mu je pred slabimi štirimi leti zadalo nov udarec, ko je po dolgi in hudi bolezni preminila njegova ljubljena žena, s katero je imel še dva otroka: 23-letno hčerko Ello Bleu in 13-letnega sina Benjamina.

John in Ella Bleu Travolta
John in Ella Bleu Travolta FOTO: Profimedia

Ljubezenska zgodba Johna Travolte in njegove pokojne žene Kelly Preston je ena najlepših, a tudi najbolj žalostnih v hollywoodski tovarni sanj. Ni bila ljubezen na prvi pogled, ampak je vseeno trajala slabih 30 let, vse do prezgodnje smrti Kelly Preston, ki je leta 2020 preminula za posledicami maligne bolezni.

V njej vsi vidijo njeno pokojno mamo
Preberi še
V njej vsi vidijo njeno pokojno mamo

John Travolta in Kelly Preston sta se spoznala leta 1988 na snemanju komedije "The Experts". Kelly je takrat okrevala po propadlem zakonu s kolegom Kevinom Gageom in bila tarča dvorjenja enega najbolj šarmantnih hollywoodskih zapeljivcev Georgea Clooneyja. V takšni konstelaciji se je John Travolta odločil počakati na svojo priložnost in jo je dve leti pozneje tudi dočakal. Za poroko sta izbrala razkošen pariški hotel de Crillon, po vrnitvi iz mesta ljubezni pa sta poročno slavje za prijatelje organizirala v Daytona Beachu na Floridi.

Moškisvet.com e-novice

Si že prijavljen na vse naše e-novice?
Srce parajoča zgodba igralca, ki je v naročju izgubil otroka
Preberi še
Srce parajoča zgodba igralca, ki je v naročju izgubil otroka

Vir: www.gloria.hr

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 390