Moskisvet.com
Smrt Jevgenija Prigožina

Novice

Kdo je bil Jevgenij Prigožin?

V.H.
30. 08. 2023 05.00
0

Nedavno strmoglavljanje letala blizu Moskve še vedno odmeva, med drugim pa se je porajalo veliko vprašanj, ali je bil na letalu res tudi Jevgenij Prigožin, nekdanji tesni zaveznik Putina, ki ga je opisal kot nadarjenega človeka, ki je naredil resne napake. Ampak, kdo je bil v resnici Jevgenij Prigožin, kako se je povzpel in nato strmoglavil? Več o tem pa v nadaljevanju.

Moškisvet.com e-novice

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

Do strmoglavljenja letala, na katerem je bil tudi Jevgenij Prigožin je prišlo dva meseca po državnem udaru v Rusiji, za katerim je bila ruska paravojaška organizacija Wagner oziroma zasebna plačana vojska Vladimirja Putina,  ki je delovala pod taktirko Jevgenija Prigožina. In prav zato so se pojavile špekulacije, da bi za njegovo smrt lahko bile krive tudi ruske varnostne sile. 

To je lepa stevardesa, ki je sedla na Prigožinovo letalo
Preberi še
To je lepa stevardesa, ki je sedla na Prigožinovo letalo

Preiskovalni ruski odbor je po genetski analizi trupel tudi uradno potrdil Jevgenijevo smrt v letalski nesreči. Umrl je star 62 let, za seboj pa je pustil ženo in hčerko. 

Od Putinovega kuharja do ... 

Jevgenij Prigožin, znan tudi kot Putinov najljubši kuhar, je bil rojen v Sankt Peterburgu in je odraščal v skromnih razmerah, dokler se ni s svojo uspešno podjetniško zgodbo prebil do tesnega sodelovanja s Putinom. 

Začel je z majhnimi stojnicami s hotdogi, nato pa je ustanovil več luksuznih restavracij in navdušil tudi ruskega predsednika. Slednji naj bi užival v njegovi kulinariki, a kmalu ga je vpeljal tudi v druge posle oziroma operacije, ki naj bi jih podpiral Kremelj. Več pa v video prispevku. 

Nakupuj preko spleta

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 382