Moskisvet.com
Lady Gaga

Novice

’Je***i predsednik, nam lahko vrnete vlado?’

M. A.
24. 01. 2019 08.32
1

Čeprav je sprva kazalo, da bo zgolj še eden v nizu koncertov, se je Lady Gaga na zadnjem koncertu v sklopu lasvegaške turneje Enigma kar naenkrat obregnila ob Donalda Trumpa. Ob tem se sploh ni zadrževala in je brez dlake na jeziku povedala, kaj si misli o njem in njegovem podpredsedniku Penceu.

Lady Gaga, ki je z enim izmed luksuznih hotelov v Las Vegasu podpisala dveletno pogodbo za serijo koncertov, ki jih je poimenovala Enigma, je minuli konec tedna ponovno do zadnjega kotička napolnila dvorano hotela Park MGM. Med petjem svoje balade Million Reasons, ob katerem igra tudi na klavir, pa se je popolnoma nepričakovano kar naenkrat ustavila in začela bentiti čez ameriško vlado.

Trump se pripravlja na naslednji mandat
Preberi še
Trump se pripravlja na naslednji mandat
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Te dni namreč mineva že en mesec, odkar je Donald Trump kar 800.000 vladnih uslužbencev poslal na prisilni neplačani dopust. S to potezo si ameriški predsednik še vedno prizadeva dobiti 5 milijard ameriških dolarjev (4,37 milijarde evrov), ki jih potrebuje za gradnjo zidu ob meji z Mehiko. Trump je že ob zaprtju povedal, da je pripravljen na dolgo zaprtje in tudi mesec dni kasneje se zdi, da rešitve še ni na vidiku. Predsednik ne popušča, prav tako ne popuščajo demokrati.

Donald Trump v želji po zidu ob meji z Mehiko ne popušča, vlada je zaprta že mesec dni.
Donald Trump v želji po zidu ob meji z Mehiko ne popušča, vlada je zaprta že mesec dni. FOTO: AP

Ne popušča pa niti ameriška pop zvezdnica Lady Gaga, ki je bila že med predsedniškimi volitvami leta 2016 velika Trumpova nasprotnica. Kot oseba, ki poudarja enakopravnost, preprosto ne more razumeti Trumpovih radikalnih idej, tokrat pa je povsem brez dlake na jeziku dejala: "Je***i predsednik Združenih držav, nam lahko vrnete vlado?" Nemudoma je požela velik aplavz, nato pa nadaljevala: "V vladi so ljudje, ki živijo od plače do plače in zato nujno potrebujejo denar. In Mike Pence! Kako lahko misli, da je sprejemljivo, da njegova žena dela v šoli, ki prepoveduje LGBT otroke in učitelje? Pravite, da ne bi smeli diskriminirati kristjanov, a vi ste najslabši zgled tega! Vso sramoto, o kateri tako radi govorite, boste videli, če se pogledate v ogledalo!" Kakor je nenadna jeza prišla, je tudi odšla – Gaga se je opravičila, ker se je razjezila, in nadaljevala pesem.

Lady Gaga ni skrivala jeze nad ameriškim predsednikom in podpredsednikom.
Lady Gaga ni skrivala jeze nad ameriškim predsednikom in podpredsednikom. FOTO: Profimedia

Ob isti pesmi je ameriškega predsednika razjezila že pred dvema letoma, ko je med nastopom na ameriškem Super Bowlu, ki ga je v živo spremljalo več kot 115 milijonov ljudi po vsem svetu, pristopila do oboževalke mehiških korenin in ji zapela del pesmi: "Zakaj ne ostaneš?"

Gaga je s pesmijo Million Reasons pred stomilijonsko množico Trumpu v preteklosti že poslala sporočilo.
Gaga je s pesmijo Million Reasons pred stomilijonsko množico Trumpu v preteklosti že poslala sporočilo. FOTO: Profimedia

 

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 497