Moskisvet.com
Janez Janša

Novice

Janez Janša objavil svojo pesem, tako zveni

A.P.
29. 03. 2020 14.29
55

Predsednik vlade Janez Janša je presenetil z objavo na Facebooku s katero je Slovencem podaril skladbo Najlepša si, za katero je prispeval besedilo.

Vodja države Janez Janša je v času razsajanja koronavirusa našel čas za poezijo in ob pomoči glasbenikov Sloveniji podaril skladbo Najlepša si – poklon moji domovini v času preiskušnje (slovnično pravilno bi bilo sicer v času preiZkušnje oz. preskušnje).

Njegovo besedilo je uglasbil Boštjan Cerar, za aranžma je poskrbel Zvone Hranjecu, skladbo pa izvajajo Korado & Boško Domoljubi bend. Za video je poskrbela Natalija Filipovič.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Inja najprej prosila za denar, zdaj je storila to!
Preberi še
Inja najprej prosila za denar, zdaj je storila to!

Branje poezije je sicer te dni postala stalna praksa v Evropski komisiji, s katero bodrijo duha. Plaz je sprožil Eric Mamer, glavni govorec komisije, ki je prebral pesem Pomlad Victorja Huga, s katero je želel spomniti na prihajajočo pomlad. Med drugim so novinarskih brifingih odmevali tudi verzi Emily Dickinson, Giannija Rodarija in Antonia Machada.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

In zgolj naključje je hotelo, da na ta dan, ko je Janša objavil ''novo slovensko himno'', mineva 30 let, odkar je Skupščina Socialistične republike Slovenije (SRS) sprejela zakon o slovenski himni. To je postala sedma kitica Zdravljice Franceta Prešerna na melodijo istoimenske zborovske skladbe Stanka Premrla. Gre za eno redkih nebojevitih himn.

Nakupuj preko spleta

KOMENTARJI (55)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 382