Moskisvet.com
Splitska restavracija - TripAdvisor

Novice

Izsiljevanje nemških turistov v Splitu: polovična cena ali negativna kritika na TripAdvisorju

A.P.
09. 07. 2019 06.37
0

Denar ali življenje! Skupina nemških turistov je v eni od splitskih restavracij naročila večerjo za 11 oseb. Ko je natakar na koncu prinesel račun, so gostje dejali, da bodo poravnali samo polovico zneska, v nasprotnem primeru pa bo restavracija na popotniški spletni strani TripAdvisor deležna negativnih kritik.

Potem ko je natakar enajsterici Nemcev, po oceni lastnika splitske restavracije starih okoli 30 let, ki se med obedovanjem niso pritoževali nad hrano in postrežbo, prinesel račun, ki je skupaj znašal nekaj čez 610 evrov (4527,80 kun), so ga ti začeli izsiljevati. Dejali so namreč, da bodo plačali le polovico zneska, sicer bodo restavracijo na TripAdvisorju spljuvali.

Koliko restavracij je pred tem že bilo žrtev skupine Nemcev?
Koliko restavracij je pred tem že bilo žrtev skupine Nemcev? FOTO: Dreamstime

Mladina se še kako zaveda pomena in teže ocen na spletnih straneh, kot je turistični portal TripAdvisor, saj se mnogi turisti pri izbiri zanašajo prav na tovrstne recenzije drugih uporabnikov. 11 negativnih kritik bi lahko močno vplivalo na imidž restavracije, saj bi ji zbilo rating, kar posledično pomeni manj prometa.

Dubrovnik je tako drag, da je še šejka vrglo na ''rit''
Preberi še
Dubrovnik je tako drag, da je še šejka vrglo na ''rit''

Lastnik, ki je poskus Nemcev označil za rop, se ni pustil izsiljevati, a ker zadeve niso želeli reševati sami, so poskus izsiljevanja prijavil policiji. Ta je popisala zgolj enega Nemca, osebju restavracije pa dejala, da lahko vloži zasebno tožbo.

Nakupuj preko spleta

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 382