Moskisvet.com
Eden Golan

Novice

Visoka uvrstitev Izraelske predstavnice marsikoga presenetila

V.H.
14. 05. 2024 10.44
0

Izraelska pevka je dvignila veliko prahu na letošnji Evroviziji, saj so se mnogi spraševali, ali ima sploh pravico nastopiti, kaj se bo zgodilo s prvotnim besedilom njene pesmi, koliko bo stalo dodatno varovanje, kako bodo ljudje glasovali in ali bodo s protesti na ulicah Malmöja tudi kaj dosegli. Slednjih se je namreč udeležilo kar 8 tisoč ljudi, ki so opozarjali na dogajanje v Gazi. "Tukaj smo zaradi solidarnosti s Palestinci. Nismo pozabili nanje in želimo pokazati svetu, da nasprotujemo udeležbi Izraela na tekmovanju. Ne moreš metati bomb z eno roko in bleščic z drugo," je povedala ena od protestnic.

Udeležba izraelske pevke Eden Golan na Evroviziji 2024 je vzbudila veliko negodovanja tudi med ostalimi predstavniki evropskih držav, saj se nekateri niso, kaj dosti šparali pri izjavah, hkrati pa so želeli tudi s takšnimi in drugačnimi uporniškimi gestami pokazati kaj si mislijo o tem. Občinstvo je svoje povedalo z žvižganjem in glasnimi kliki neodobravanja, a se izraelska predstavnica ni pustila motiti. "Še stokrat bi šla na ta oder, zapela to pesem in predstavljala svojo državo. Tako dobro sem se počutila kljub vsem vzklikom proti in žvižganju. Dalo mi je moč, da pokažem, kako čudoviti ljudje smo," je povedala in tudi naznanila, da se namerava pridružiti izraelski vojski. 

Estrada

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 400