Moskisvet.com
Oscar Pistorius - 2

Novice

Pistorius s svilenih rjuh v smrdljivo luknjo?

A.M.
18. 02. 2013 15.26
15

Olimpijski zvezdnik Oscar Pistorius, ki mu sodijo za umor njegove partnerke, se bo po vsej verjetnosti preselil v zloglasni zapor v Pretorii. Prestižno vilo bodo zamenjali umazana celica in nevarni zaporniki.

Oscar Pistorius - 2
Oscar Pistorius - 2 FOTO: Reuters
Olimpijcu Oscarju Pistoriusu, ki so ga, potem ko je obvestil policijo, da je po nesreči ustrelil svoje dekle, aretirali na njegovem domu, se ne piše nič dobrega. Potem ko naj bi policija na njegovem domu našla prepovedana poživila in okrvavljeni kij za kriket, so ga pridržali v preiskovalnem zaporu na okrožni policijski postaji. Če ga bodo v postopku spoznali za krivega naklepnega umora, ga čaka pekel zloglasnega glavnega zapora v glavnem mestu Južnoafriške republike. Pistorius bo v primeru dokazane krivde obsojen na dosmrtno zaporno kazen, za pogojni izpust pa bo lahko zaprosil šele po odsluženih 25 letih zaporne kazni.

Razmere v zloglasnem osrednjem zaporu v Pretorii so vse prej kot rožnate. V eni celici se gnete več deset zapornikov, ki imajo na voljo le posteljo, nekaj umazanih odej, rabljen kos zaporniške uniforme, zložljivo mizico in stranišče v celici. Zapor je poln odvisnikov od mamil, večkrat izbruhnejo zaporniški spopadi, nemiri in epidemije nalezljivih bolezni, higienske razmere pa so porazne. Prezračevalni sistem je zastarel, v zatohlih in razgretih celicah luč gori 24 ur na dan, kar onemogoča normalen spanec. Zaporniki po več mesecev ne gredo na sveži zrak, edina rekreacija so sprehodi po telovadnici, zaradi pomanjkanja prostora pa jim hrano strežejo kar v celicah.

Zapor je poln pripadnikov tolp, preprodajalcev z mamili in posiljevalcev, ki v zaporu ustrahujejo in izsiljujejo sojetnike. Jetniki so v javnost večkrat pošiljali ilegalna pisma, v katerih opisujejo, da jim sojetniki grozijo, jih posiljujejo, drog pa je znotraj te kazenske ustanove na pretek. Pistoriusu se tam nikakor ne piše nič dobrega.

Svoje mnenje pa lahko izrazite tudi na naši Facebook strani!
 

KOMENTARJI (15)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 400