Moskisvet.com
Ivanka Trump

Novice

Ivanka, a ti je tega res treba?

Ma.K.
05. 05. 2017 12.27
12

Nemški minister za zunanje zadeve Sigmar Gabriel je na nedavnem zasedanju vrha G20 na glas povedal to, kar so mislili mnogi: odkrito je namreč kritiziral Ivanko Trump, ki je v Berlinu nadomeščala svojega očeta, ameriškega predsednika Donalda Trumpa. Dejal je, da je njena funkcija »čisti nepotizem«.

»Vedno me je motilo, če so se člani družine, ki niso bili izbrani s strani lastnega ljudstva, pojavili na mestu predstavnikov države,« je bil v času zasedanja vrha G20 v Berlinu za medijsko hišo Funke piker nemški minister za zunanje zadeve Sigmar Gabriel in s tem postal prvi svetovni politik, ki si je upal na glas kritizirati vlogo Ivanke Trump v administraciji očeta ameriškega predsednika Donalda Trumpa. Je že res, da je bil vrh posvečen pogovorom o krepitvi vloge žensk v politiki, a Ivanka tja po njegovih besedah ni bila izbrana s strani državljanov ZDA, zato je njeno svetovalno vlogo v kabinetu očeta označil za »čisti nepotizem«.

»Zame osebno obstajajo stvari, ki so nesprejemljive, na primer obisk Trumpove hčerke v Nemčiji. Nič nimam proti udeležbi gospe Ivanke Trump na tem svetovnem dogodku, a mešanje družine s poslom in politiko močno spominja na nepotizem, kar je nepredstavljivo,« je dejal Gabriel. Sicer ni bilo prvič, da so Ivanki očitali nepotizem, se pa je zgodilo prvič, da je o tem na glas spregovoril vidni svetovni politik.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.



Očitki padajo z vseh strani

Že marca letos je Norman Eisen, vodja etičnega sveta Baracka Obame, za CNN dejal, da je imenovanje Ivanke Trump za svetovalko predsedniku »kršitev zakonodaje, povezane z bojem proti nepotizmu«. Zakon, o katerem je govoril Eisen, na splošno preproveduje državnim uradnikom, vključno s člani kongresa, da bi imenovali, spodbujali ali priporočili katerega koli sorodnika za delo v agenciji ali na ministrstvu, v katerem so nadrejeni ali imajo avtoriteto.

Jason Miller, glavni predstavnik za stike z javnostmi v času predsedniške kampanje Donalda Trumpa, je v preteklosti branil Ivanko, češ da ne gre za nepotizem, saj da je njena vloga na prostovoljni ravni in za svoje delo ne prejema plačila. Kritikov pa to ne utiša, saj so prepričani, da je Ivanka deležna številnih ugodnosti, ki pridejo v sklopu njene vloge in za katere plačujejo ameriški davkoplačevalci, kot tudi stroške njenega varovanja, prevoza itd.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.



Eric Trump: »Nepotizem je krasna stvar!«


A če se Ivanka na vse kriplje javnosti trudi dopovedati, da njena vloga v Beli hiši nikakor ni nepotizem, pa Donaldov sin Eric Trump pravi, da je »nepotizem krasna stvar« in da je njegova vloga v Organizaciji Trump absolutni nepotizem. Njemu in njegovemu bratu je Donald, potem ko je bil izvoljen za predsednika, namreč zaupal vodenje svojega podjetja, kar je po Ericovih besedah isto, kot če bi delala za Belo hišo.

»Moj oče ve, kakšni so njegovi otroci. Ve, da do potankosti poskrbimo za vse, česar se lotimo,« je dejal Eric. »Je to nepotizem? Absolutno! Je to vseeno čudovita stvar? Absolutno! Družinsko podjetje je prekrasna stvar,« je nadaljeval, ne ozirajoč se na kritike, med katerimi je veliko pravnih strokovnjakov. »Če ne bi delali dobro, če ne bi bili sposobni, verjemite mi, da ne bi bili na položajih, na katerih smo,« je kritikom še zabrusil predsednikov sin.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (12)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 497