Moskisvet.com
isis dekle

Novice

Isis: dekle zažgali živo, razlog pa ...

N.J.
20. 05. 2015 09.19
57

Komaj 20-letno dekle so pripadniki islamskih skrajnežev brutalno umorili. Živo so jo zažgali, ker je zavrnila spolni odnos.

Spolne odnose bi morala imeti z moškim, ki jo je imel za sužnjo, a tega ni hotela, je pojasnila Zainab Bangura, odposlanka Organizacije združenih narodov za področje spolnega nasilja na vojnih območjih. Bangura je prepotovala Sirijo, Irak, Turčijo, Libanon in Jordanijo in naletela na številne grozljive zgodbe, ki so ji jih zaupale ženske, deklice, predvsem o izživljanju islamskih ekstremistov nad njimi. »Česa takega še nisem videla,« je povedala v enem izmed intervjujev ter pojasnila, da gre za sadizem, in to na organiziran in dobro koordiniran način. Islamski skrajneži naj bi te tehnike uporabljali za ustrahovanje: ženske ugrabijo in jih zasužnjijo, prisilijo v prostitucijo in poroke. »Ko napadejo mesto, ločijo moške od žensk. Izberejo najmlajše, jih slečejo, preverijo, če so nedolžne, njihovo velikost prsi in videz nasploh. Za vsako posebej določijo ceno in jih prodajo,« je še dejala.

 

KOMENTARJI (57)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 394