Moskisvet.com
Džihadisti

Novice

IS: v boj pošiljajo HIV pozitivne borce?

N.J.
31. 08. 2015 08.01
4

Po poročanju ameriškega vojaškega spletnega portala naj bi pripadniki Islamske države pripravljali grozljiv načrt, katerega cilj naj bi bil počasi uničiti nasprotnike. Na samomorilske pohode naj bi začeli pošiljati tiste bojevnike, katerih testi na HIV so bili pozitivni.

Džihadisti
Džihadisti FOTO: Reuters

Neimenovani vir iz Sirije, domnevno sirijski zdravnik, naj bi izdal, da je 16 pripadnikov Islamske države v karanteni v bolnišnici v mestu Mayadeen na vzhodu sirske province Deir ez-Zor, poroča kurdsko-sirski ARA news. »Večina okuženih so nekdanji borci, ki so imeli spolne odnose z dvema ženskama iz Maroka. Ženski sta borce okužili, preden sta sploh vedeli, da sta okuženi. Lokalne oblasti so naročile, naj okužene premestimo v karanteno v mestu,« navajajo. Zdravnik naj bi še dejal, da sta obe dekleti pobegnili v Turčijo, ker se bojita, da bi ju usmrtili, ker sta okužili vojake Islamske države.

Vodje teroristične skupine naj bi odredili obvezno testiranje pripadnikov njihovih vrst v tej provinci in okuženih se nameravajo čim prej znebiti. »Vodstvo Islamske države namerava okužene uporabiti za izvajanje samomorilskih bombnih napadov,« je za medije izdal aktivist, ki se bori za pravice ljudi.

Džihadisti
Džihadisti FOTO: Reuters

Kot poročajo, je do podobnega izbruha aidsa prišlo spomladi v mestu Shaddadi v provinci Hasakah, ki ga nadzira Islamska država. Zgodilo naj bi se, po tem ko naj bi njihov pripadnik indonezijskih korenin okužil eno izmed spolnih suženj, ki jim je bila prodana. Isti moški naj bi tudi daroval kri za transfuzijo, zaradi česar so ga junija njegovi kolegi usmrtili.

Islamska država (tudi ISIS oziroma ISIL) je sicer radikalna islamistična skupina, ki je najavila ustanovitev kalifata na širokem evro-azijskem območju. Dosedanji boji proti njim še niso obrodili sadov, kot bi želeli, skrajneži pa so medtem že zavzeli velik del Sirije in Iraka.

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 394