Moskisvet.com
kandelaber padel zaradi urina

Novice

In vsega je krivo ... lulanje!

Ma.K.
07. 08. 2015 11.11
3

Voznik, ki se je prebijal skozi gnečo na ulicah kalifornijskega San Francisca, je bil najbrž močno šokiran, ko je na njegov avtomobil nenadoma zgrmel drog ulične razsvetljave. Uradnega poročila, zakaj se je kandelaber podrl, sicer še ni, domnevno pa naj bi bilo vsega krivo uriniranje.

Neznani voznik se je prebijal skozi gnečo na ulicah soseske Nob Hill v San Francisca, ko je na njegov avtomobil nenadoma zgrmel težak drog ulične razsvetljave. Američan je imel pri tem veliko srečo, saj je težek kos železa le za las zgrešil vetrobransko steklo njegovega vozila in poškodovalo le sprednji levi del pokrova avtomobila, voznik pa jo je odnesel brez praske.

Uraden razlog za nenaden padec kandelabra sicer še ni znan, bi pa lahko bil precej nenavaden. »Skoraj prepričani smo, da je drog popustil pod količino pasjega in človeškega urina,« je za častnik San Francisco Chronicle dejal mestni svetnik Tyrone Jue. »Urin pospešuje korozijo jeklene osnove uličnih drogov.« To je bil sicer že četrti kandelaber, ki se je podrl v San Franciscu v zadnjih dveh letih.

Prav zaradi tega so se mestne oblasti odločile ukrepati in so v vseh lokalnih medijih objavile posebno prošnjo. »Vse ljudi in njihove kužke naprošamo, da svojo malo potrebo opravljajo kje drugje, ne na uličnih drogovih. Javno stranišče bi bilo denimo odličen kraj ta taka opravila. Če pa že morate to početi na ulici, pa se raje olajšajte na požarnih hidrantih. Ti so namreč stabilnejši, saj so izdelani iz litega železa.«

Uriniranje v javnosti je na ulicah San Francisca sicer velika težava. Le približno teden dni pred nenavadno nesrečo, ki bi se lahko kaj kmalu končala tragično, so zato mestne oblastih po vzoru nemških kolegov pričele na fasade nekaterih hiš na najbolj obremenjenih ulicah nanašati barvo, ki odbija urin. S tem naj bi zmanjšali škodo, ki na hišah nastaja zaradi nepremišljene izpolnitve klica narave.

 

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 497