Moskisvet.com
Donald Trump

Novice

In tako je Trump premagal papeža ...

N.J.
10. 10. 2017 07.44
3

Čeprav se marsikdo ne strinja s politiko, ki jo vodi predsednik Združenih držav Amerike, je Donald Trump očitno več kot le priljubljen.

Donald Trump
Donald Trump FOTO: AP

V zadnjem tednu se je namreč zavihtel na prvo mesto med aktualnimi svetovnimi voditelji z največ sledilci na socialnem omrežju Twitter ter tako prehitel papeža Frančiška.

Poškodovani papež - 4
Poškodovani papež - 4 FOTO: AP

Trump, ki na Twitterju 'čivka' pod vzdevkom @realDonaldTrump in dnevno objavlja sporočila, sproža polemike in razburja javnost brez dlake na jeziku, je pretekli vikend dosegel 39,7 milijona sledilcev ter tako 'premagal' papeža, ki upravlja 9 računov v različnih jezikih in ima skupno 39,5 milijona sledilcev. Papež sicer tvita v španskem, angleškem, italijanskem, portugalskem, poljskem, francoskem, latinskem in arabskem jeziku.

Med voditelji, ki jim sledi največ uporabnikov Twitterja, je tudi indijski premier Narendra Modi s 34,9 milijona sledilcev.

Trump poleg prvega mesta zaseda še peto in šesto z računoma predsednika ZDA (20,5 mio sledilcev) in računom Bele hiše (15,6 mio sledilcev). Kljub vsemu pa ima še vedno manj sledilcev, kot jih ima nekdanji voditelj ZDA Barack Obama. Njemu namreč sledi 95,6 mio uporabnikov, s čimer se približuje številom oboževalcev pop zvezdnice Katy Perry in pevca Justina Bieberja.

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 497