Moskisvet.com
Kako izbrati pravi televizor za igranje iger?

Novice

Oglas

Igralni raj: najboljši televizorji za igranje iger leta 2023

PR
24. 11. 2023 05.00
0

Pripravili smo vam nekaj nasvetov, da bo vaša izbira televizorja še lažja.

Se tudi vi navdušujete nad igranjem igric prek televizorja, a nikakor ne veste, katerega izbrati, da bo občutek med igranjem zares realističen in bo vaša igra kar najbolj doživeta? Res je, izbira televizorja ima pri igranju kar precejšnjo vlogo. Poleg diagonale zaslona, barv in porabe, pa velja preveriti tudi druge karakteristike TV zaslona.

Preverite vse funkcije vašega novega televizorja

Pri izbiri televizije je seveda pomembnih več dejavnikov, odvisno pa je, za kakšne namene nameravate uporabljati televizor. V primeru, da se uvrščate med ljubitelje igranja igric preko televizorja, seveda ni odveč poudariti, da ima kvalitetna slika veliko opraviti pri samem izboru. Kvaliteta slike je odvisna od ločljivosti zaslona. Večina televizorjev, ki so trenutno dostopni na tržišču, ima oznako HD, Full HD ali pa Ultra HD s kar največjo možno ločljivostjo, ki seveda pride v poštev za igranje igric, če ste navdušeni nad idejo, da se boste med dirkanjem v virtualnem bolidu počutili kot da dirkate po domačih ulicah. Ločljivost televizorja je določena s številom slikovnih pik na zaslonu, večja kot je ločljivost, več pik ima vaš zaslon, to pa pomeni tudi bolj jasno sliko.

Kako izbrati pravi televizor za igranje iger?
Kako izbrati pravi televizor za igranje iger? FOTO: Arhiv naročnika

Še en pomemben podatek, ki ga nikakor ne gre zanemariti pri nakupu novega televizijskega zaslona, je združljivost z igralnimi konzolami. Pomembno je, da izberete televizor, ki se bo z vašo konzolo Playstation ali pa Xbox sploh povezoval, da boste lahko igrali. Preverite, ali ima vaš nov zaslon med vhodi, ki omogočajo povezovanje z drugimi napravami, tudi vhod HDMI. Ta namreč omogoča povezovanje z igralno konzolo. Poleg HDMI vhoda je nadvse uporaben tudi USB vhod, kamor lahko vstavite ključ in si denimo ogledate vsebine, ki jih tam shranjujete, ali pa vhod za slušalke, da med streljanjem nasprotnikov na virtualnem bojišču ne boste vznemirjali vaših sostanovalcev. Pomemben podatek, ki ga je priporočljivo preveriti pred nakupom, pa je tudi hitrost osveževanja zaslona. Za ljubitelje igranja igric je namreč precej pomembno, da je hitrost osveževanja čim večja, saj ima pri tem veliko opraviti tudi jasnost slike. Hitrost osveževanja predstavlja število upodobljenih sličic na sekundo, običajno pa znaša med 60hZ do 240 hZ. 


Naročnik oglasa je Mimovrste via Whitepress.

ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 393