Moskisvet.com
Igor Kokoškov

Novice

Lani do naslova evropskih prvakov popeljal Slovence, zdaj pa ...

L.P./sta
05. 05. 2018 07.26
0

Ekipa NBA Phoenix Suns je v sredo za svojega novega trenerja izbrala 46-letnega Igorja Kokoškova, ki je septembra lani popeljal reprezentanco Slovenije do prvega naslova evropskih prvakov v zgodovini. Kokoškov je tako postal prvi trener kluba v zgodovini lige NBA, ki ni bil rojen v ZDA.

Igor Kokoškov
Igor Kokoškov FOTO: AP

Generalni direktor Phoenix Suns Ryan McDonough je dejal, da je bil Kokoškov pionir skozi vso košarkarsko kariero in klubu prinaša obilo visoke ravni trenerskih izkušenj. McDonough je spomnil, da je bil Kokoškov eden prvih pomočnikov trenerjev študentske lige NCAA in poklicne lige NBA.

K Phoenixu se bo preselil, ko konča delo pri Utahu, prevzema pa eno slabših ekip letošnje sezone NBA, ki je nanizala le 21 zmag ob 61 porazih, kar je najslabši rezultat v zgodovini kluba.

Zaradi slabe statistike bo Phoenix lahko na letošnjem naboru izbiral najboljše nove igralce med prvimi in med njimi je pri vrhu tudi slovenski as Luka Dončić.

Več o tem preberite TUKAJ.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 630