Moskisvet.com
42159a9def_60419807

Novice

Grozljivka iz Španije: pacienti ležijo kar po tleh

A.P.
23. 03. 2020 20.34
1

Medtem ko smo bili zaradi izbruha novega koronavirusa zadnje tedne priča grozljivim prizorom iz Italije, si je podobno luknjo kot naša zahodna soseda očitno skopala Španija, ki ji grozi kolaps sistema. Od tam namreč prihajajo grozljivi prizori iz bolnišnic, kjer oboleli bolniki ležijo kar na tleh čakalnic.

Poleg Italije, je največ okuženih z novimi koronavirusom v Evropi v Nemčiji in Španiji. Širjenje bolezni virusa Covid-19 pa je Špance kljub svarilom ujelo nepripravljene, saj je njihov zdravstveni sistem zaradi podcenjevanja situacije tik pred kolapsom.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Trenutno ima Španija 33.089 okuženih z novim koronavirusom – po številu okužb zaostajajo samo za Kitajsko in Italijo – zaradi njega pa je umrlo že preko 2.180 ljudi, številka pa z dneva v dan skokovito narašča. A še bolj kot številke, zgrozijo srhljivi posnetki iz bolnišnic. V bolnišnici Infanta Leonor oboleli z maskami zaradi pomanjkanja bolniških postelj tako ležijo kar po tleh. Prizori in razmere, ki bi jih pripisali kateri izmed držav tretjega sveta v resnici pripadajo velesili iz Iberskega polotoka, ki ni pravočasno sprejela zadostnih varnostnih ukrepov.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Ministrstvo za zdravje namesto seksa priporoča samozadovoljevanje
Preberi še
Ministrstvo za zdravje namesto seksa priporoča samozadovoljevanje

Številne paciente španske oblasti premeščajo v začasne objekte, da razbremenijo bolnišnice. Tako so v Madridu sejmišče družbe Ifema spremenili v začasno bolnišnico s 5.000 posteljami.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 497