Moskisvet.com
Grizljanje ušes

Novice

Grizljanje? Zato to počnemo!

N.J.
14. 10. 2015 10.33
4

Številni zaljubljenci se med spolnim odnosom nežno grizljajo – bodisi drug drugemu grizljata ustnice bodisi ušesa ... Nova študija razkriva, zakaj sploh to počnemo.

ljubezenski ugriz
ljubezenski ugriz FOTO: Thinkstock
Se vam je že zgodilo, da vas je dekle, s katerim ste preživeli noč, med odnosom pogrizljalo, celo ugriznilo? Ste morda vi njo? Če ne drugo, ste zagotovo v življenju že imeli kakšen ljubezenski ugriz na vratu. Za vse to obstaja tudi bolj znanstvena razlaga.

Grizljanje ušes
Grizljanje ušes FOTO:

Kot trdijo raziskovalci z univerze Yale, se temu vedenju pravi 'nežna agresija' in je mehanizem za nadzor naših čustev. Ko nekoga ugriznemo, gre prav za prav za to, da je čustvo tako močno, da ga preprosto ne zmoremo nadzirati.

»Ljudje uporabljamo številne različne mehanizme, s katerimi nadziramo in ohranjamo v nekakšnem ravnovesju svoja čustva,« pravi profesorica Oriana Aragón. Boleč ugriz je tako lahko izraz bodisi čustvene stiske (v primeru grizenja med otroki gre za izraz negativnega čustva, jeze) oziroma resnično močnega občutka strasti med partnerjema, pri čemer se torej na boleč način izraža nekaj lepega. »V primeru ugriza se zgodi, da izrazimo čustva na nepričakovan način, z dejanji, ki sicer izražajo nekaj nasprotnega od tega, kar v resnici čutimo in kot kaže, so to mehanizmi, ki igrajo pomembno vlogo pri tem, da ohranjamo čustveno ravnovesje.«

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 497