Moskisvet.com
Greta Thunberg

Novice

Greta Thunberg vpletena v novo teorijo zarote

M. A.
20. 11. 2019 09.17
16

Greta Thunberg bo čez nekaj tednov praznovala šele 17. rojstni dan, a je že poskrbela, da o njej govori ves svet. Mlada švedska okoljska aktivistka je lani pred švedskim parlamentom začela opozarjati na nevarnosti globalnega segrevanja, kmalu pa se je njena ideja kot ogenj razširila med mladimi, in tako se je razvilo gibanje Petki za prihodnost, ki ima svoje privržence po vseh celinah. Vse od takrat je Greta pod drobnogledom javnosti.

Do zdaj je Greta Thunberg zagotovo že vajena pozornosti in številnih novic, ki se o njej pojavljajo v medijih, verjamemo pa, da je celo njo presenetila ta, o kateri ta teden poročajo svetovni mediji. Na univerzi v ameriškem Washingtonu so v svojih arhivih namreč odkrili fotografijo iz leta 1898, na kateri trije otroci črpajo vodo iz vodnjaka v kanadskem Yukonu. Ena izmed deklet na fotografiji pa je na las podobna Greti, uporabniki svetovnega spleta so podobnost seveda hitro pograbili in družabna omrežja so preplavile fotografije, na kateri okoljsko aktivistko primerjajo z dekletom na fotografiji izpred 120 let. "Greta je časovna popotnica, ki je prišla med nas, da nas opozarja na podnebne spremembe," je eden najpogostejših opisov pod fotografijami, nekateri pa se šalijo celo, da je prišla med nas, da nas reši.

To si o Greti misli Kim Kardashian
Preberi še
To si o Greti misli Kim Kardashian
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Nikoli nisem verjel v nobeno teorijo zarote, a Greta Thunberg je zagotovo časovna popotnica," je pristavil tretji, ki verjame, da je to edina logična razlaga, spet drugi verjamejo, da se je nekdo poigral s programom za obdelavo slik in podobnost malo priredil. Omenjena fotografija je bila sicer objavljena tudi na spletni strani zgoraj omenjene univerze, a je zdaj ni več mogoče najti. 

Greta Thunberg
Greta Thunberg FOTO: Profimedia

Greta je bila v središču pozornosti že pred nekaj tedni, ko je njen prihod na konferenci Združenih narodov v New Yorku grobo prekinil ameriški predsednik Donald Trump, fotografi pa so ujeli njen besen pogled, pozneje pa je veliko zanimanja požel tudi njen govor, predvsem njen besen: "Kako si drznete?!" Sicer je Greta v preteklem letu obiskala številne konference, namenjene okoljskim spremembam, letos jo čaka še ena, in sicer v španskem Madridu.

Greta brez scenarija je povsem nebogljena
Preberi še
Greta brez scenarija je povsem nebogljena
Greta Thunberg je pogosto tarča spletnih šal.
Greta Thunberg je pogosto tarča spletnih šal. FOTO: AP
Nakupuj preko spleta

KOMENTARJI (16)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 376