Moskisvet.com
Greta Thunberg: Leto za spreminjanje sveta

Novice

Greta Thunberg kritizirala Švedsko na Evroviziji

M. S.
07. 06. 2023 05.00
0

Greta Thunberg, znana švedska okoljska aktivistka, je postala prepoznavna po svojih močnih pozivih svetovnim voditeljem k takojšnjemu ukrepanju glede podnebnih sprememb. Kljub temu pa mediji pogosto spregledajo dejstvo, da je Greta tudi otrok iz glasbene družine in da je glasba imela velik vpliv na njeno življenje. Prav zaradi te povezave z glasbo si je Greta vzela pravico do komentiranja letošnjega tekmovanja Evrovizije.

Moškisvet.com e-novice

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

V intervjuju za finski časopis Helsingin Sanomat je Greta Thunberg izrazila svoje mnenje, da Švedska preveč resno jemlje tekmovanje Evrovizije. Brez zadržkov je izpostavila tudi, katera država bi po njenem mnenju morala zmagati na tem tekmovanju. "Če Švedska pošlje nastop, kot je Loreen, to ni v skladu s pravili Evrovizije. Zmagovalna pesem bi morala biti finska," je povedala 20-letna aktivistka. Mnogi njeni oboževalci razumejo njeno stališče kot opozorilo, da ni pošteno, če na tekmovanju sodelujejo že uveljavljeni in priljubljeni izvajalci, kot je Loreen, saj to omejuje nove umetnike in skupine, ki nimajo enakih možnosti za uspeh.

Greta Thunberg je kritizirala dejanja svoje domovine na Evroviziji.
Greta Thunberg je kritizirala dejanja svoje domovine na Evroviziji. FOTO: Profimedia

Gretina mati Malena Ernman je sicer priznana sopranistka v glasbenem svetu in se je že udeležila tekmovanja Evrovizije. Leta 2009, ko je imela Greta šest let, je zastopala Švedsko s pesmijo La voix in se uvrstila na 21. mesto v finalu. Gretina 18-letna sestra Beata pa se v zadnjih treh letih preizkuša v glasbenem gledališču. Skupaj z mamo je nastopila v muzikalu Za vedno Piaf v vlogi mlade Edith Piaf.

Greta Thunberg z mamo Maleno; slednja je Švedsko na Evroviziji zastopala leta 2009.
Greta Thunberg z mamo Maleno; slednja je Švedsko na Evroviziji zastopala leta 2009. FOTO: Profimedia

Če vas zanima več o izjemni kampanji okoljske aktivistke Grete Thunberg, si lahko na VOYO ogledate dokumentarno serijo Greta Thunberg: Leto za spreminjanje sveta, v kateri razkriva razburljive podatke o globalnem segrevanju ter poziva svetovne voditelje k uresničevanju potrebnih sprememb.

Greta Thunberg: Leto za spreminjanje sveta že na VOYO!
Greta Thunberg: Leto za spreminjanje sveta že na VOYO! FOTO: BBC

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 382