Moskisvet.com
Greta Thunberg

Novice

Greta, kot je še ne poznate: s petjem in plesom "zažgala" splet

M.S.
19. 10. 2021 14.00
0

Malena Ernman je na Švedskem precej znana operna pevka, ki je svojo državo s skladbo La Voix pred leti zastopala tudi na Evroviziji. Njena hči Greta Thunberg resda ni šla po njenih stopinjah, a tudi sama rada poje, čeravno nima posluha kot njena mama. Te dni po spletu kroži njena izvedba hita iz osemdesetih, ki jo je pred množico mladih na odru pospremila še z energičnim plesom. Njeni kritiki so dobili nov razlog za posmeh in diskreditacijo mlade aktivistke, ki pa se brani.

Okoljska aktivistka Greta Thunberg je znova v središču pozornosti. Tokrat ne toliko zaradi svojega aktivizma, temveč zaradi plesa in petja na koncertu v Stockholmu, namenjenem ozaveščanju o podnebnih spremembah in spodbujanju mladih, naj prevzamejo aktivno vlogo v borbi proti njim.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

A namesto sporočila sta pozornost ''ukradla'' ples in petje 18-letne Švedinje, ki je izvedla skladbo Never Gonna Give You Up britanskega glasbenika Ricka Astleyja iz leta 1987. Pred svojim nastopom, ki je minil ob moški spremljavi, je zbrani množici dejala, da ''jim ljubezen ni tuja''. Greta se je medtem tudi že odzvala na kritike in dejala, da ''smo na koncu koncev samo najstniki, ki se med sabo tudi šalijo, in nismo zgolj besni otroci, kot nas pogosto predstavljajo mediji''.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Podnebni koncert je bil nekakšna uvertura pred novembrskim vrhom o podnebnih spremembah (COP26) v Glasgowu, na katerem se bodo zbrali svetovni voditelji.

Harry žrtev potegavščine: mislil je, da govori z Greto
Preberi še
Harry žrtev potegavščine: mislil je, da govori z Greto

Povezavo do videospota omenjenega hita je Greta objavila prvega aprila, ko je sledilce na ''dan norcev'' pretentala, da je posnela video o podnebni krizi. Šlo je za t. i. rickrolling, zavajanje uporabnikov z obljubo, da bo na prilepljeni povezavi nekaj zabavnega. 

Prometni znak 18+: prepovedano spolno zadovoljevanje
Preberi še
Prometni znak 18+: prepovedano spolno zadovoljevanje

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 382