Moskisvet.com
Greta Thunberg

Novice

Greta brez scenarija je povsem nebogljena

A.P.
27. 09. 2019 08.01
61

Mlada švedska aktivistka Greta Tunberg ima toliko privržencev, kot ima tudi sovražnikov. Postala je navdih, a tudi številnim stopila na žulj in mnogi so mnenje, da je zgolj lutka v rokah odraslih.

''Drugim najstnikom sporoča, da lahko z odraslimi govorijo tako zaničljivo,'' je bil, potem ko je na podnebnem vrhu Združenih narodov (ZN) jezno očitala svetovnim voditeljem, da ne storijo dovolj za zaščito podnebja, oster avstralski psiholog Michael Carr-Gregg.

Številni menijo, da je 16-letna Švedinja Greta Thunberg občudovanja vredna oseba, ki je sprožila množično ekološko gibanje šolarjev, spet drugi jo obtožujejo, da jo nekdo plačuje za nastope in da je zgolj lutka (levice), kot so lutke na vrvicah kapitala svetovni voditelji, ki jih hitro zamenjajo če so neposlušni.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Skeptiki so s posnetkom, ki je po spletu zaokrožil le nekaj dni po njenem prepričljivem govoru na podnebnem vrhu in v katerem se na novinarski konferenci brez ''plonk listka'' prav nič ne znajde pred mikrofonom, dobili nov ''dokaz'', ki podpira njihove trditve. Ko jo je v družbi kopice drugih mladih aktivistov novinar vprašal, kakšno sporočilo želi predati svetovnim voditeljem, Greta ni imela pravega odgovora in je skušala zaposliti sovrstnike, ki pa so ostali nemi.

Najstniki, ki so spremenili svet na bolje
Preberi še
Najstniki, ki so spremenili svet na bolje

K temu pa je treba dodati, da je Greta vendarle samo otrok in ne strokovnjakinja, zato ne gre pričakovati, da bo čez noč zablestela na svetovnem odru in nizala govore, ki bodo šli v anale.

Nakupuj preko spleta

KOMENTARJI (61)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 376