Moskisvet.com
42159a9def_60419807

Novice

Google posnel moškega, ki vleče truplo?!

N.J.
15. 05. 2014 10.29
8

Pred časom je po spletu zaokrožila fotografija iz Google Earth, na kateri naj bi bilo mogoče videti moškega, ki čez pomol do vode vleče truplo, za njim pa se vije krvava sled. No, skrivnost fotografije je bila razkrita. Je Google res ovekovečil umor?

Fotografija z naslovom 'Umor v bližini moje hiše na Google Maps, povezava je v komentarjih' se je na spletu, natančneje na Redditu, pojavila 12. aprila lani. Čeprav je bila skrivnost fotografije iz Almera na Nizozemskem že pojasnjena, pa je nedavno začela ponovno krožiti tudi po slovenskih družbenih omrežjih. Kljub temu da je videti kot da gre za umor, je resnica vse prej kot takšna. No, pa pojasnimo znova.

V resnici je skrivnost umora razkril eden od uporabnikov Reddita, xythrowawayy, ki je s pomočjo skrivnega Google Earth orodja sliko še bolj približal ter tako popolnoma razkril detaljle. Kar je bilo sprva videti kot truplo, je bil v resnici moker kuža, krvava sled za njim pa voda, ki je na pomol kapljlala z njegovega mokrega kožuščka. In kaj je v resnici moški, ki vleče truplo do vode? Par, ki se s psom sprehaja po pomolu.

 

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 497