Moskisvet.com
tyson fury, naslovna

Novice

Fury šokiral: »Upam, da me bo kdo ubil, preden se bom sam!«

Ma.K.
06. 10. 2016 08.38
16

Svetovni boksarski prvak Tyson Fury je za magazin Rolling Stone priznal, da je v preteklem mesecu dnevno užival alkohol in kokain. Pravi, da se je le tako lahko spopadal s svojimi težavami. Ali bo svojo kariero vendarle nadaljeval ali pa se bo raje upokojil, za zdaj ostaja neznanka, saj boksar nenehno spreminja svoje izjave.

Tyson Fury Vladimir Kličko novinarska konferenca - 5
Tyson Fury Vladimir Kličko novinarska konferenca - 5 FOTO: AP
"Sem manično depresiven in upam le, da me bo kdo ubil, preden se bom sam," je v pogovoru dejal Britanec in priznal, da ima že več let psihične težave. Že od maja ni treniral in spet se spopada z vprašanjem, ali naj konča športno pot. "Zakaj bi zabaval ljudi, ki me sovražijo," se sprašuje 28-letni boksar.

Priznal jemanje kokaina

Vprašanju, ali jemlje kokain, se je Fury sprva poskušal spretno izogniti, nato pa je vendarle priznal. »Poslušajte, v svojem življenju sem počel veliko stvari. Jemal sem tudi veliko kokaina. Velike količine, razumete? A zakaj ga ne bi smel jemati? Saj gre za moje življenje, kajne? Počnem lahko, kar se mi zahoče. Da, jemal sem kokain. Veliko ljudi ga jemlje. A kaj za vraga ima to opraviti z naslovom prvaka? Droge niso pripomogle k mojim predstavam v ringu. A slučajno ne smem imeti privatnega življenja? V telovadnici nisem bil že več mesecev. Torej tudi treniral nisem že več mesecev. Spopadam se s hudo depresijo. Ne želim več živeti. Preprosto imam vsega dovolj. Prisilili so me, da sem padel na dno. Pozabite kokain. Ker mi je preprosto vseeno. Ker ne želim več živeti. Kokain je torej v bistvu zanemarljiva težava v primerjavi s tem, da nimam več volje do življenja,« je novinarjem v svojem slogu dejal britanski boksar in poudaril, da drugih drog nikoli ni užival. »Tudi z jemanjem kokaina sem pričel šele pred nekaj meseci,« je zatrdil.

Tyson Fury
Tyson Fury FOTO: AP

V preteklih dneh je svetovni prvak v težki kategoriji po verziji WBA, WBO in IBF večkrat dajal zmedene in čudne izjave. Še konec tedna pa se je s fotomontažo v tvitu ponorčeval iz očitkov, da jemlje kokain, nato pa je najavil tudi konec kariere, a svojo izjavo nato preklical. In jo ponovno spremenil. Večkrat. O tem, ali bo torej nadaljeval kariero ali se vendarle upokojil, bomo kot kaže lahko prepričani šele, ko ga (ne) bomo videli v ringu – na revanši s Kličkom.

Spomnimo ...

Fury si je naslov priboril novembra lani, ko je v ringu senzacionalno porazil 39-letnega Vladimirja Klička in ga tako po devetih letih in sedmih mesecih izrinil s prestola boksarskega prvaka ter mu odvzel štiri pasove, in sicer po verzijah WBA, IBO, WBO in IBF. Slednjega mu je Mednarodna boksarska zveza po vsega dveh tednih sicer odvzela, saj se Fury ni držal pravil in se je takoj dogovoril za povratni obračun s premaganim Ukrajincem, namesto da bi sprejel prošnjo drugega izzivalca. A vročekrvni Britanec se s tem ni preveč obremenjeval. Dejal je namreč, da si bolj kot kar koli ponovno želi stati v ringu s Kličkom in mu dokazati, da njegova zmaga ni bila naključje, temveč da je resnično boljši. Povratni dvoboj je sedaj pod velikim vprašajem, saj Furyju grozi dopinški suspenz in posledično bržkone tudi odvzem naslova, ki ga ne bo mogel braniti.

Tyson Fury in Vladimir Kličko
Tyson Fury in Vladimir Kličko FOTO: AP

KOMENTARJI (16)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 400