Moskisvet.com
Fiumanka - 1

Novice

Oglas

Fiumanka - Malce drugačna regata

P.R.
06. 06. 2016 06.30
0

Posebna in drugačna v marsikaterem pogledu, regata Fiumanka je vrhunski športni dogodek, ki ga ne gre zamuditi. Letošnja 17. Fiumanka bo na Reki potekala od 9. do 12 junija.

Poleg Velike Fiumanke, ki bo že tradicionalno štartala v soboto natančno opoldne, bodo v teh dneh potekale še druge – Medijska, Liburnijska, Rotary regata – vsaka posebna, vsaka s svojim plemenitim ciljem in s svojo lastno zgodbo, ki jo je vredno slišati.

Fiumanka - 2
Fiumanka - 2 FOTO: Fiumanka

Evropska medijska regata bo tako tudi letos gostila jadralske posadke iz različnih medijev in držav, nekatere med njimi, kot je slovenska televizija, se regate udeležujejo že tradicionalno.

Da je Fiumanka veliko več kot le regata, dokazuje dejstvo, da bo tudi letos s svojimi jadri povezala različne vsebine - jadranje, druženje, medije, sejem, resne gospodarske teme, odlične koncerte in dobre vibracije. Med drugim bo namreč potekal tudi Modro – zeleni Expo, ki bo kot dvodnevni sejem mesto srečanja organizacij, ki s svojimi poslovnimi iniciativami in projekti spodbujajo trajnostni razvoj, obnovljive vire energije, zaščito morja in ohranjanje naravnih bogastev.

Fiumanka - 3
Fiumanka - 3 FOTO: Fiumanka

Jadranje je veliko več kot le ladje in jadra. Veščina plovbe je del nas, naše identitete, na kateri počiva neprecenljivo bogastvo materialne in nematerialne dediščine.

Smisel jadranja leži v povezovanju ljudi in obale, dediščine in razvoja v eno celoto. S tem namenom je bila pred sedmimi leti ustanovljena Liburnijska regata, ki jadra po poteh starodavne Liburnije. Njen namen je ohranitev zgodbe o »narodu s morja«, spretnih pomorščakih in bojevnikih – Liburnih. Letošnja regata po zaplula iz Malega Lošinja, največjega otoškega mesta in otoške skupine, kjer so Liburni pustili neizbrisno sled.

Fiumanka - 4
Fiumanka - 4 FOTO: Fiumanka

Jadralske regate, velike in majhne, so vedno mesto dobrih vibracij, srečanj srčnih ljudi, uspešnega sodelovanja in dobre zabave. Nič drugače ne bo niti na letošnji Fiumanki, ko vas na odru izpred Terminala čaka 2. Festival reških klap, isti večer pa bo na glavnem odru nastopila skupina Sillycons ter vedno atraktivni in drugačni Let3. V soboto bodo tekom dneva na Terminalu nastopili Kantridersi, zvečer pa Brkovi in skupina iz Rostocka – The Crazy Boys.

Ne le navedene lokacije, tudi cela Reka bo dihala s svojo Fiumako …. In zato, jadrali ali ne, imate več kot dovolj razlogov, zakaj bi med 9. in 11. junijem morali obiskati Reko!

www.fiumanka.com

Fiumanka - 5
Fiumanka - 5 FOTO: Fiumanka
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 630