Moskisvet.com
Enzo: hišni ljubimec s 171 kilogrami - 1

Novice

Enzo: hišni ljubljenček s 171 kilogrami

M.J.
07. 07. 2012 09.14
11

Na svoj način je Enzo čisto običajen maček. Ljubi pozornost, spanje in komaj čaka, da zarije svoje kremplje v kakšen kos pohištva ali da se malo poigra z zavesami.

Po poročanju britanskih medijev ta komaj leto dni star bengalski tiger živi kot hišni ljubljenček pri nekem angleškem paru. Njegov lastnik Michael Jamison in njegovo dekle Jackie Smith sta za medije dejala, da je lahko Enzo včasih zelo zahteven. Običajno se njegov dan začne kot vsak dan lene mačke, in sicer s hranjenjem in dolgim poležavanjem.

Tigra sta prinesla domov, ko je bil star zgolj devet tednov.
Tigra sta prinesla domov, ko je bil star zgolj devet tednov. FOTO: YouTube

Enzo se vsako jutro sprehodi do kuhinje, kjer počaka na svojo porcijo mleka, potem pa se, kot se za mačka spodobi, ponovno odpravi na dremanje. Par Enza vodi tudi na sprehode, toda zaradi njegovih proporcev in temperamenta morata biti vedno pozorna na dogajanje v njihovi bližini. "Sprehod ali igranje s tigrom je lahko nevarno. On ni nasilen in ne grize, toda zadostuje že, da vas v igri zagrabi za napačno mesto s šapo ali zobmi. Zaradi tega sva vedno pozorna," poudarja Michael.
Tigra sta prinesla domov, ko je bil star zgolj devet tednov. No, ta progasti ljubimec pa je kmalu zrasel v pravega požeruha, ki poje tudi do pet kilogramov mesa na dan. Najraje ima hrano za mačke, najljubši prostor pa je kuhinjska miza, na katero se vedno povzpne med hranjenjem. Poleg Ezna pa imata Michael in Jackie tudi 14 psov, s katerimi naj bi se tiger odlično razumel.

Svoje mnenje pa lahko izrazite tudi na naši Facebook strani!

 

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 400