Moskisvet.com
Albert Einstein

Novice

Ne boste verjeli, koliko so odšteli zanj!

STA/N.J.
03. 04. 2018 07.48
0

Dražbena hiša Winner v Jeruzalemu je v torek na dražbo dala več pisem in fotografij fizika in Nobelovega nagrajenca Alberta Einsteina. Neznani kupec je za pismo iz leta 1928, v katerem je ročno zapisana znanstvenikova teorija relativnosti, odštel kar 83.600 evrov

Albert Einstein
Albert Einstein FOTO: AP

V Nemčiji rojeni fizik in matematik judovskih korenin je pismo napisal v "najbolj razburljivem obdobju svojega življenja", ko je razvijal najbolj revolucionarne teorije minulega stoletja, so povedali v dražbeni hiši.

PREBERITE: Nekoč je služil Schumiju ...

Znanstvenik je pismo naslovil na kolega matematika z namenom formalizacije "tretje stopnje teorije relativnosti". Na hrbtni strani kuverte pa je zapisal še dodatno sporočilo, kjer je pojasnil svoje misli.

PREBERITE: Za mnoge sporno, pa vendar ...

Dražbena hiša je na dražbi sicer prodala več Einsteinovih pisem in fotografij, vsakega za več tisoč evrov.

Veliko večjo vsoto je sicer en kupec odštel oktobra lani za znanstvenikovo pismo s teorijo o skrivnosti srečnega življenja. Dražba pisma z izklicno ceno 6500 evrov se je namreč zaključila pri 1,27 milijona evrov.

PREBERITE: 7 najbolj absurdnih stvari, ki so si jih privoščili milijonarji

Znanstvenik nemškega rodu je zadnja leta svojega življenja deloval na Hebrejski univerzi v Jeruzalemu, ki ji je po smrti tudi zapustil svoje znanstvene sestavke.

 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 497