Moskisvet.com
Dušan Prezelj

Novice

Slovenski rekorder dokazuje, da za atletiko nikoli ni prepozno

V.H.
06. 03. 2024 15.18
0

Dušan Prezelj, znan kot legendarni slovenski skakalec v višino, je danes star 75 let, a leta ga ne ovirajo pri nadaljnjih uspehih. Na atletskem veteranskem prvenstvu v Zagrebu je namreč preskočil 153 centimetrov in tako postavil nov svetovni rekord v starostni kategoriji od 75 do 79 let. Poleg njega je še vedno aktivna tudi njegova štiri leta mlajša soproga Stanka, ki je slavila v ženski kategoriji. Z njima se je pogovarjala ekipa 24 ur.

Da leta niso ovira, če ohranjamo svojo telesno pripravljenost in vitalnost, dokazujeta tudi zakonca Prezelj, ki nizata zavidljive rezultate, kljub svoji starosti. Zakonca sta se pred leti spoznala na stadionu in še danes skupaj trenirata skok v višino. Dušan Prezelj, atlet: "Čeprav pri meni niso niti pomembne medalje pa uvrstitve. Tekmujem sam s sabo pa z letvico pa sam sebe preizkušam. Koliko sem še sposoben, koliko zmorem." Več pa v videu. 

Šport

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 390