Moskisvet.com
Par v postelji

Odnosi

To je ženska, ki jo moški izberejo za ljubico

N.J.
15. 01. 2019 14.25
35

Nezvesti so razkrili, katere ženske si izbirajo za ljubice. Drage ženske, ni tako, kot si mislite. Ljubica ni nikakršna 'fatalka'. Najpogosteje je nekdo, ki ga poznate, vaš dragi pa jo pač pozna še bolje.

Par v postelji
Par v postelji FOTO: iStock

Ko ženska izve, da jo je partner prevaral, običajno najprej pomisli, »da je 'druga' mlajša, lepša, ima lepše telo, da je lahka, se blesavo hihita vsem njegovim butastim šalam, vidi le njegovo lepo plat in ga je skrivnostno očarala, da je šel z njo,« pišejo na spletni strani. A kot se je izkazalo, temu sploh ni tako.

Vsak ima svoj razlog, zakaj se odloči za skok čez plot, a to, kakšne ljubice si moški izbirajo, je pravzaprav izjemno zanimiv aspekt tega dejanja.

Spletna stran za zmenkarije Ashley Madison, katere slogan je 'Življenje je kratko, Privošči si afero', je objavila rezultate raziskave o tem, zakaj ljudje varajo in kako izbirajo svoje ljubice oziroma ljubimce. Kot je pokazala raziskava, se afera pogosteje razvije med moškim in osebo, ki jo pozna tudi njegova draga.

stegno
stegno FOTO: iStock

Izmed vseh vprašanih je kar 44 odstotkov moških že varalo svoje dekle, 55 pa jih je vsaj pomislilo na to. Skupno torej kar 99 odstotkov vprašanih vsaj razmišlja o prevari. Le 1 odstotek je takih, ki na to niso niti pomislili, kaj šele skočili čez plot.

Med 400 moškimi, ki so sodelovali v anketi, jih je 27 odstotkov odgovorilo, da če bi bili nesrečni v zvezi in bi se odločili za afero, bi za to izbrali žensko, ki jo poznajo že dlje časa, po možnosti sodelavko. Z neznanko iz bara bi jih šlo le 23 odstotkov. Verjetnost, da gremo moški z žensko, ki jo pozna tudi naša draga, je tako večja, kot pa da nas bo zapeljala popolna neznanka v lokalu.

Iskrena izpoved slovenske ljubice
Preberi še
Iskrena izpoved slovenske ljubice

Zakaj znanka?

Če dobro pomislimo, je, če smo v resni zvezi, pravzaprav težko spoznati koga novega. Še posebej, če imate družino in ste tak tip moškega, ki ni ravno vsak konec tedna zunaj v moški družbi. S partnerko vzpostavita določeno rutino, imata skupne prijatelje, a dejstvo je, da če v zvezi ni vse v redu, lahko med moškim in žensko, ki sta samo prijatelja, hitro preskoči iskrica. Četudi ima ta druga ženska partnerja in je prijateljica vašega dekleta. Čustva med prijateljema se lahko razvijajo počasi, skoraj neopazno, ko se nakopičijo težave v zvezi in se znajdeta v določeni situaciji sama, pa v nekem trenutku preprosto preskoči iskrica.

Tudi ženske niso nedolžne

Raziskava je pokazala, da je kar 39 odstotkov žensk že prevaralo partnerja, 35 odstotkov pa jih je že pomislilo na to, da bi se predale drugemu moškemu. Odstotek je nekoliko nižji kot pri moških, a še vedno visok – kar 74 žensk torej sanjari o drugem oziroma se mečka z drugim. Več kot polovica žensk je partnerja prevarala po porodu.

Med ženskami bi kar 28 odstotkov tistih, ki varajo oziroma sanjajo o skoku čez plot, za ljubimca izbralo nekoga, ki ga poznajo.

Par se zabava - 2
Par se zabava - 2 FOTO: iStock

Moški slabi ljubimci?

Večinoma je ženske, ki so prevarale svojega dragega, pritegnil videz moškega. Kar 43 odstotkov žensk, ki varajo, je odgovorilo, da v aferi iščejo zgolj telesno potešitev. Le 5 odstotkov jih je odgovorilo, da so se z ljubimcem ujele tudi na intelektualni ravni.

Najpogosteje naj bi bil razlog nezadovoljivo spolno življenje v zvezi. In doživljanje orgazma je za ženske očitno še kako pomembno. 49 odstotkov tistih, ki varajo, jih je odgovorilo, da s partnerjem občasno ali redko doživijo orgazem, 59 pa jih z zunajzakonskim partnerjem doživi vedno ali pogosto.

Zakaj sploh prevara?

Vsi si želimo srečne zveze, kjer sta oba partnerja predana drug drugemu, zvesta, iskrena. A žal resničnost ni taka. Naj si priznamo ali ne, afere se dogajajo in kot kaže – še precej pogosteje, kot si mislimo.

Številni se za afero ne odločijo zato, ker bi želeli prekiniti obstoječo zvezo, temveč zato, ker jo želijo rešiti, kolikor bizarno je morda slišati. Največ žensk, ki se  odločijo za skok čez plot, se v postelji s partnerjem dolgočasi, partner pa vlaga zelo malo truda v to, da bi kaj popravil. Razlog za varanje je tako ta, da se ob partnerju ne počutijo več privlačne oziroma jim partner ne posveča dovolj pozornosti.

Izbrati nekoga, ki ga poznamo od prej, se zdi nekako najlažja izbira, a je žal tako, da takšna odločitev v primeru razkritja prinese največjo škodo.

Par v postelji
Par v postelji FOTO: iStock
Nakupuj preko spleta

KOMENTARJI (35)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 382