Moskisvet.com
Luca Franszese

Novice

Doma obtičal z mrtvo sestro, ki je umrla zaradi koronavirusa, saj so se pogrebni zavodi otepali njenega trupla

A.P.
13. 03. 2020 06.25
12

Italijanski trener in igralec Luca Franzese, ki je zaigral v italijanski TV-seriji Gomorrah, je na družbenem omrežju objavil pretresljiv posnetek, na katerem prosi za pomoč. V ozadju vidimo v postelji ležati njegovo mrtvo sestro, ki je umrla zaradi koronavirusa in noben pogrebni zavod ni hotel priti po truplo.

Trener mešanih borilnih veščin Luca Franzese je pred dnevi ostal ujet v svojem neapeljskem domu z umrlo sestro Tereso Franzese, ki je po bolezni umrla v soboto. ''Ta video snemam v dobro Italije, za dobro Neaplja. Sinoči je umrla moja sestra, verjetno zaradi virusa, na odgovore pa čakam že od sinoči,'' je skrušeno dejal v posnetku. ''Video je zelo nazoren, zato ga prosim ne kažite otrokom in starejšim. Kljub bolečini sem se primoran boriti, saj v postelji leži moja mrtva sestra. Ne vem kaj storiti – ne morem je dostojno počastiti, saj me institucije ignorirajo. Kontaktiral sem vse, a mi nihče ni dal odgovora,'' je dejal Italijan, ki mu ni uspelo dobiti pogrebnega zavoda, ki bi bil pripravljen odpeljati in pokopati njegovo sestro.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Na njegovo vztrajanje je bila po smrti testirana na koronavirus in rezultat je bil pozitiven. Franzesa je kasneje pojasnil, da ga zdravstveni delavci niso želel testirati, saj so se morali najprej prepričati, če je bila okužena njegova sestra, ki je mrtva v stanovanju ležala 36 ur. ''Moral sem jih prisiliti, da so prišli in opravili test. Moral sem se samoizolirati, saj sem morda okužen. Oživljal sem jo usta na usta, da bi jo ohranil pri življenju, a se za to nihče ni zmenil. Pogubljeni smo, Italija nas je zapustila – podpirajmo en drugega. Delite ta posnetek, naj postane viralen. To je moja sestra, jo vidite? V postelji je od včeraj.''

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Zapis, ki odmeva: italijanski zdravnik iz žarišča pandemije sporoča ...
Preberi še
Zapis, ki odmeva: italijanski zdravnik iz žarišča pandemije sporoča ...

Posnetek se je po spletu razširil kot požar, opazil pa ga je tudi lokalni politik, ki je žalujočemu bratu priskrbel pogrebni zavod. ''Bilo je surrealno. Imeli smo maske, sterilne čevlje, zaščitno obleko in rokavice. Prisotni so bili Luca in nekateri drugi sorodniki, ostali člani družine pa so bili v drugi sobi,'' je dejal Pasquale Pernice iz pogrebnega zavoda Aprea, ki je poskrbelo za truplo. ''Med pokopom ni bil prisoten noben družinski član,'' je pojasnil, telo pa so kremirali. ''Če se bo situacija poslabšala in bomo morali zadevo ponoviti, jo bomo – to je naše delo,'' vztraja Pernice.

Genska nadvlada: ''Zato Italijani obolevajo, Srbi pa ne.''
Preberi še
Genska nadvlada: ''Zato Italijani obolevajo, Srbi pa ne.''

Teresa je bila sicer prva Italijanka, ki je zaradi koronavirusa umrla na domu, zato je bilo nekaj zmede, je pojasnil Francesco Emilio Borrelli, član zdravstvene komisije dežele Kampanije.

Knjiga prerokb za leto 2020 napovedala koronavirus
Preberi še
Knjiga prerokb za leto 2020 napovedala koronavirus
Nakupuj preko spleta

KOMENTARJI (12)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 382