Moskisvet.com
Rum, cigara in denar

Novice

Dolg bi odplačali z rumom

STA/Ma.K.
19. 12. 2016 14.40
0

Češko finančno ministrstvo je danes sporočilo, da je Kuba predlagala odplačilo svojih dolgov z dobrinami, ki jih ima na zalogi, med drugim tudi z znamenitim kubanskim rumom. Kuba je Češki dolžna najmanj 260 milijon evrov, ima pa precej težav z gotovino, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

"Kuba nam je kot možno rešitev poslala seznam dobrin, med njimi tudi več znamk ruma," je sporočilo češko finančno ministrstvo.

Gre za zelo star dolg še iz časa Češkoslovaške. Češki mediji pišejo, da mora Kuba vrniti Češki okoli 260 milijon evrov, medtem ko na finančnem ministrstvu še vedno niso izračunali končnega dolga, saj so se pogajanja o povračilu začela šele pred enim letom.

Namestnica finančnega ministra Lenka Dupakova je dejala, da se ji zdi ponudba zanimiva, poroča deški dnevni časopis Dnes. Kot je še povedala, ima Kuba veliko relativno nepoznanih znamk ruma, ki so morda dobre.

Vendar se češko ministrstvo ne strinja s predlogom, saj verjamejo, da bi morala Kuba vsaj del dolga plačati v gotovini.

Dežela, kjer spijejo največ piva na svetu, je v lanskem letu uvozila skoraj 900 ton kubanskega ruma v vrednosti dveh milijonov evrov. Če bi celoten dolg poplačali z rumom, bi bili Čehi priskrbljeni z opojno pijačo iz sladkornega trsa prihodnjih 130 let.

Rum, cigara in denar
Rum, cigara in denar FOTO: Thinkstock

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 497