Moskisvet.com
Atrij

Novice

Dobrodošli v rezidenci Michaela Jordana, ki je vklesana v skalo

A.P.
16. 10. 2019 11.07
0

Da legendarnemu košarkarju Michaelu Jordanu ni treba paziti na vsak dolar, ki ga porabi, ve vsak. Vsak tudi ve, da si lahko privošči vse kar mu srce poželi in da ima v lasti tudi številne razkošne nepremičnine. Ena takšnih je tudi tista v Utahu, ki je vtkana v skalo in ponuja osupljiv razgled na okolico.

Prav ta, ki se nahaja v slovitem smučarskem središču Park City, kjer so leta 2002 potekale olimpijske igre, se je zdaj znašla na trgu, 56-letni Michael Jordan, ki ga mnogi smatrajo za najboljšega košarkarja vseh časov, pa jo ponuja za 6,8 milijona evrov. Če mu je šlo na košarkarskem parketu vedno vse tako kot si je zamislil, pa mu na nepremičninskem ''parketu'' ne gre tako dobro, saj neko drugo svoje prestižno posestvo prodaja že od leta 2012.

Michael Jordan se je proslavil na košarkarskem parketu, ne pa tudi na nepremičninskem.
Michael Jordan se je proslavil na košarkarskem parketu, ne pa tudi na nepremičninskem. FOTO: Profimedia

Razkošno domovanje v Utahu je bilo zgrajeno leta 2006 in je le malenkost manjše od razkošne vile v Illinoisu, ki jo Jordan, od leta 2010 tudi večinski lastnik NBA ekipe Charlotte Hornets, neuspešno prodaja že sedem let in jo danes ponuja za 13,5 milijona evrov, kar je skoraj polovica manj kot na začetku, ko je ceno simbolično postavil pri 23 milijonih.

Prekrasno domovanje ni več po meri Jordana.
Prekrasno domovanje ni več po meri Jordana. FOTO: Profimedia

Trinadstropna rezidenca v Utahu se razteza na 56.000 kvadratnih metrih in ponuja pogled na kotlino, gore in golf igrišče. Ponaša se s polžastim stopniščem, obilico marmorja, steklenih površin, bambusovim parketom in drugim izbranim lesom.

''Neskončni'' bazen.
''Neskončni'' bazen. FOTO: Profimedia

Osrednji prostor stanovanja je atrij, ki preide v dvonadstropno dnevno sobo, ki se razlije v kuhinjo z dvema otokoma in prostorno pisarno nadstropje više s pogledom na atrij in dnevno sobo.

Dnevna soba s kuhinjo.
Dnevna soba s kuhinjo. FOTO: Profimedia

V pritličju najdemo še telovadnico, kino dvorano, bar in golf simulator. V drugem nadstropju se suita razširi v balkon s pogledom na gorovje Wasatch in golf igrišče Glenwild. Na 9.574 kvadratnih metrih bivalnih površin naštejemo pet spalnic in osem kopalnic.

Prekrasen pogled s hriba.
Prekrasen pogled s hriba. FOTO: Profimedia

Posestvo šestkratnega zmagovalca lige NBA dopolnjujejo vodnjaki, ''neskončni'' bazen s kaminom, steklena garaža, medtem ko drevesa pokrivajo skoraj štiri akre.

Na tako veliki nogi živi najbogatejši človek na svetu
Preberi še
Na tako veliki nogi živi najbogatejši človek na svetu

Če vas morda zanima domovanje v Illinoisu, naj povemo, da premore devet spalnic, pokrito tenis igrišče, kino dvorano, sobo posvečeno cigaram, sobo za poker in po meri ukrojeno košarkarsko igrišče z značilnim logom Jumpmana na sredini.

Marmornato stopnišče ...
Marmornato stopnišče ... FOTO: Profimedia
... in kopalnica.
... in kopalnica. FOTO: Profimedia
Razkošna spalnica
Razkošna spalnica FOTO: Profimedia
Atrij
Atrij FOTO: Profimedia
Obvezna kinodvorana ...
Obvezna kinodvorana ... FOTO: Profimedia
... in bar.
... in bar. FOTO: Profimedia
Tudi hodnik je oblečen v marmor.
Tudi hodnik je oblečen v marmor. FOTO: Profimedia
Na posesti je obilo zelenja.
Na posesti je obilo zelenja. FOTO: Profimedia
Nakupuj preko spleta

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 382