Moskisvet.com
Luis Fonsi

Novice

Despacito podrl sedem Guinnessovih rekordov!

M. A.
22. 10. 2018 08.35
0

Pesem, ki nam je v lanskem poletju že vsem kravžljala živce, je poleg številnih nagrad dosegla še nekaj neverjetnega. Portoriški pevec Luis Fonsi je s pesmijo podrl kar sedem Guinnessovih rekordov.

Pesem Despacito je Luis Fonsi, ki je na glasbeni sceni že dvajset let, izdal v sodelovanju s portoriškim rapperjem Daddyjem Yankeejem, refren pa se mu je, kot je povedal v enem od intervjujev, porodil v spanju. Pesem naj bi pripravljal že dlje časa in jo je sprva slišal kot balado, nato pa k sodelovanju povabil omenjenega raperja in nastala je pesem, ki jo dandanes poznamo vsi.

Januarja bo pesem Despacito dopolnila dve leti, a še vedno preseneča.
Januarja bo pesem Despacito dopolnila dve leti, a še vedno preseneča. FOTO: Profimedia

Pesem, ki je postala absolutni hit lanskega poletja, je do danes zbrala že več kot 5,6 milijarde ogledov na platformi YouTube, Fonsiju je prinesla tudi številne nagrade. Zdaj pa je dosegla še en neverjetni mejnik: podrla je sedem Guinnessovih rekordov, in sicer za najbolj gledan spletni glasbeni videospot, najbolj všečkan video, najbolj gledan spletni video, v katerem nastopa duet, največkrat predvajano pesem na svetu, poleg tega pa je 'padel' še rekord za prvi video na platformi YouTube, ki je dosegel pet milijard ogledov in rekord za najbolj gledan video nasploh.

Despacito je podrl sedem Guinnessovih rekordov.
Despacito je podrl sedem Guinnessovih rekordov. FOTO: Profimedia

Ob tem velikem dosežku je Fonsi dejal, da se počuti počaščenega, da je postal del Guinnessove družine, ob tem pa se zahvalil vsem, ki so sodelovali pri nastanku in promociji pesmi ter poslušalcem. Kaj hočemo, lansko poletje kaj dosti možnosti pri tem nismo imeli.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 497