Moskisvet.com
Semenska banka

Novice

Daroval spermo, nato pa ...

N.J.
14. 10. 2014 08.12
5

Sodišče v kitajskem mestu Wuhan je odločilo proti družini študenta, ki je umrl med darovanjem sperme.

Semenska banka
Semenska banka FOTO: Reuters

Študent medicine, imenovan Zheng, se je odločil sodelovati v testiranjih za banko sperme na univerzi, na kateri je študiral, preden bi ta javno odprla vrata. Podpisal je dogovor, da vsake 6 mesecev preverijo njegovo zdravstveno stanje. Prvi pregled je opravil januarja 2011.

 

Študent je v roku 11 dni štirikrat daroval spermo. 12. februarja so v centru za darovanje sperme opazili, da že dve uri ni prišel iz sobe, zato so vstopili in ga našli ležati na tleh. Skušali so ga oživljati, a je tragično preminil. Njegova družina je vložila tožbo, v kateri je od univerze zahtevala 4 milijone japonskih jenov (okoli 29.000 evrov) za kompenzacijo s semensko banko, ki je sprva ponudila družini, da pokrije stroške Zhengovega pogreba v višini 88.000 juanov (nekaj manj kot 640 evrov). 

Družina pokojnega je prepričana, da je semenska banka odgovorna za smrt njihovega sina, saj naj bi ga prepričala v darovanje, hkrati pa naj bi napak ravnali ob njegovi smrti. Sodišče je sprva semenski banki dosodilo 190.000 jenov (okoli 1.370 evrov) odškodnine. Družina se je pritožila. Sodišče je v drugo odločilo še slabše za družino: Zheng naj bi bil sposoben samostojnega odločanja in zato je sodišče zaposlene v semenski banki opralo odgovornosti za njegovo smrt.

Nakupuj preko spleta

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 382