Moskisvet.com
Darko Đurič

Novice

Darko Đurić dokazuje, da je tudi nemogoče mogoče

V.H.
20. 03. 2024 04.27
0

Naše sanje o uspehu vse prevečkrat ostajajo neuresničene, saj se pogosto raje oklepamo mantre, da je to za nas pretežko, da ne zmoremo in podobno, kot da bi poskusili, vztrajali in se borili. Darko Đurić je danes navdih mnogim, saj ni dovolil, da bi mu invalidnost preprečila doseči zastavljene cilje in to, kljub temu, da je imel veliko razlogov, da bi lahko obupal že na samem začetku.

Darko Đurić se je rodil brez obeh nog in leve roke, a kljub temu se lahko ponaša s tem, da je bil dvakratni svetovni prvak in štirikratni svetovni rekorder v plavanju. Boro Štrumbelj, Darkov dolgoletni glavni trener: "Je pokazal vsem nam, da tudi z eno roko lahko dosežeš vesolje." In tudi po končani profesionalni plavalni karieri spodbuja ljudi k razmišljanju, da je največ ovir pravzaprav le v naši glavi.  

In to je njegova zgodba ...

Starši niso mogli skrbeti zanj, zato so ga dali v zavod za rehabilitacijo, kjer sta ga pri dveh letih v rejo vzela Debeljakova s Podbrezij. "Videla sva, da je brez nog, ampak on je takrat stal v stajici, imel je ognjene črne oči, ljubek fantek je bil. Takrat je odločitev že kar padla," je pred leti povedala Darkova rejnica Veronika Debeljak. 

V novi družini se je dobro počutil, hkrati pa je dobil podporo, ki jo je potreboval, da je danes lahko upravičeno ponosen nase. Darko Đurić: "Iz neke točke, ko sem bil nebogljen otrok, ki je potreboval novo družino, sem prišel do tega, da danes predavam menedžerjem."

Več pa v rubriki Vaš svet, ki jo lahko spremljate v oddaji Svet na Kanalu A. 

 

Moškisvet.com e-novice

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

 

Nakupuj preko spleta

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 382