Moskisvet.com
Pomoč

Novice

Črna dneva v Srbiji: v 48 urah ubili 7 žensk

N.J.
21. 05. 2015 08.18
31

Samo v zadnjih 8 urah je v Srbiji umrlo sedem žensk, poroča srbski Telegraf. V vseh primerih je šlo za nasilje v partnerski zvezi, in sicer so moški ubili najprej žensko, nato pa sodili sebi.

Pomoč
Pomoč FOTO: Thinkstock

Kot poročajo mediji, je letos pod rokami partnerjev življenje izgubilo že 22 žensk, kar je tri manj kot preteklo leto. Statistika je naravnost grozljiva, tragedije, ki so se v samo 48 urah zvrstile druga za drugo, pa tako znova pretresajo srbsko javnost.

Nasilje je višek doseglo od sobote popoldne do ponedeljka popoldne, ko so 4 moški pobijali v imenu svojega srca. Najprej je Darko Bogosavljević iz Lozovik ubil svojo bivšo ženo Jeleno in nato sodil še sebi.

Nekaj ur kasneje je Rade Šefer iz Sente v krvavem pokolu ubil šest oseb, med katerimi je bila tudi njegova bivša žena Roža, pa tudi snaha in starša obeh.

Medtem ko so mediji na široko poročali o pokolu je 58-letni poslovnež Dragan Kuzmanović s pištolo umoril svojo ženo, nato pa ustrelil še sebe. V beograjskem hotelu 'Stara Slavija' pa so našli zakonca – 49-letnega Slađana in 35-letno Danko. Tudi v tem primeru je moški najprej ustrelil žensko in nato sodil še sebi.

 

KOMENTARJI (31)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 497