Moskisvet.com
Michael Schumacher

Novice

Corinna Schumacher o 'usodnem' vprašanju: Še vedno se spomnim

M.S.
12. 12. 2022 12.00
0

Žena Michaela Schumacherja, Corinna Schumacher, je razkrila, kako ji je mož tisti dan zastavil pomembno vprašanje, ki je spremenilo tok zgodovine formule 1.

Moškisvet.com e-novice

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

Corinna Schumacher je nedavno razkrila nove podrobnosti v zvezi s prestopom Michaela Schumacherja k Ferrariju v 90. letih prejšnjega stoletja.

Rosberg razkril Schumacherjeve straniščne igrice
Preberi še
Rosberg razkril Schumacherjeve straniščne igrice

Schumacher se je pred prestopom k 'rdečim' iz Maranella leta 1995 posvetoval s svojo ženo, je v svežem francoskem dokumentarnem filmu La Methode razkrila Corinna. Pred tem je osvojil dva naslova svetovnega prvaka z bolidom ekipen Benetton, s katerimi si je dvakrat zapored pokoril konkurenco.

Corinna in Gina-Maria Schumacher ter Jean Todt.
Corinna in Gina-Maria Schumacher ter Jean Todt. FOTO: Profimeda
Jean Todt: ''Upam, da ga bo svet lahko znova videl''
Preberi še
Jean Todt: ''Upam, da ga bo svet lahko znova videl''

Da ni šlo za logičem prestop, pove dejstvo, da je Ferrari tedaj čakal na naslov prvaka vse od leta 1979, ponovna pot na vrh pa se je začela že v prvi sezoni, ko je za Ferrarijev bolid sedel Nemec in začel z Rossom Brawnom pisati zgodovino. Po dveletni prevladi McLarna je Schumacher leta 2000 osvojil svoj tretji naslov svetovnega prvaka, ki so mu sledili še štirje, njegovo prevlado, ki velja za enega največjih dosežkov v formuli 1, pa je leta 2005 prekinil Fernando Alonso. V tem času je dosegel 72 zmag, skupaj v karieri pa kar 91.

Zdravstveno stanje Michaela Schumacherja je še vedno zavito v tančico skrivnosti.
Zdravstveno stanje Michaela Schumacherja je še vedno zavito v tančico skrivnosti. FOTO: Profimedia
Ayrton Senna, ''kralj dežja'' in za mnoge najboljši dirkač formule 1 v zgodovini
Preberi še
Ayrton Senna, ''kralj dežja'' in za mnoge najboljši dirkač formule 1 v zgodovini

"Še vedno se spomnim, kako je bilo. Sedela sva na vrtu, ko me je Michael vprašal: 'Kaj praviš na to, da bi se pridružil Ferrariju?' 'Če imaš to možnost, potem super,' sem mu odvrnila." Schumacher je pri Italijanih združil moči s Jeanom Todtom, s katerim je imel prav posebno vez. "Michael ima zelo dober občutek za to, na koga se lahko zanese. Tako je čutil tudi do Jeana in si želel z njim sodelovati. Lepo bi bilo, če bi lahko Michael sam z vami delil to zgodbo, saj sama nisem vedno pri vsem prisotna," razlaga Corinna, ki z možem še naprej živi v Švici, o zdravju Michaela pa tudi devet let po smučarski nesreči v francoskih gorah ni dosti znanega. "Michael je še vedno del mojega življenja in tako bo tudi ostalo, ne glede na karkoli," je pred časom dejal sloviti Francoz, ki je z Nemcem pogosto obedoval v restavraciji Montana v Maranellu, ki je bil njuno zatočišče pred hordo oboževalcev, ki so Nemca čakali zunaj.

30 let kasneje: tako se je končal krstni nastop Schumacherja v F1
Preberi še
30 let kasneje: tako se je končal krstni nastop Schumacherja v F1

Corinna o Todtu govori z izbranimi besedami. "Ko se zgodi nekaj tako žalostnega in se znajdeš v položaju, ko potrebuješ pomoč, spoznaš prave prijatelje. Jean je eden izmed takih. Vedno se lahko obrnemo nanj. To, da imaš ob sebi nekoga, ki je zate pripravljen narediti vse, ne da bi kar koli želel v zameno, je pravo darilo."

Preroški Schumacher je to napovedal že leta 2008
Preberi še
Preroški Schumacher je to napovedal že leta 2008

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 382