Moskisvet.com
snort

Novice

Cesar medaljo prodal za drogo

STA
21. 04. 2015 08.25
1

Nekdanji brazilski nogometni reprezentant Paulo Cesar, član slavne enajsterice okrog slovitega Peleja, ki je osvojila naslov svetovnih prvakov leta 1970 v Mehiki, je svojo zlato medaljo prodal, da bi si kupil kokain, poroča agencija Hina.

Paulo Cesar
Paulo Cesar FOTO:

"Sam takrat nad sabo nisem imel nobenega nadzora. Te medalje ne bi smel prodati. Zame je to velika izguba. Tega sicer še nisem nikoli povedal, a zdaj priznam vam," je v pogovoru za brazilski Globonews povedal zdaj že 65-letni bivši nogometaš.

"To je bilo obdobje, ko se nisem obvladoval. Zame je bil najpomembnejši kokain. Medalja je bila takrat popolnoma nepomembna," je o svoji odvisnosti priznal nekdanji zvezni igralec Botafoga, Flamenga, Fluminenseja, Gremia, Vasca da Game in Corinthiansa. Za brazilsko reprezentanco je na 57 tekmah dosegel 10 golov.

Brazilec je postal odvisnik v sezoni 1974/75, ko je igral v francoskem Marseillu. Z odvisnostjo, tudi alkoholom, se je boril kar 17 let, ob zlati medalji pa je zaradi kokaina izgubil tudi tri stanovanja. Kariero je končal leta 1983 v francoskem Aixu, takrat pa so mu zdravniki tudi prvič povedali, da prav dolgo ne bo več živel, če ne bo spremenil življenja.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 400