Moskisvet.com
Aleksander Čeferin

Novice

Čeferina za predsednika: ''Ne morem več gledati te vsakodnevne črnogledosti v javnih nastopih vodilnih.''

A.P.
06. 04. 2020 11.26
2

Zdi se, da je zadnje tedne v Sloveniji edini glas razuma in človek, ki kljub zavedanju o resnosti situacije ohranja zdravo mero optimizma, Aleksander Čeferin, prvi mož Uefe in nekdanji predsednik Nogometne zveze Slovenije, ki ga država danes potrebuje bolj, kot si morda mislimo.

V času pandemije koronavirusa so številni slovenski športniki, ki so si ime ustvarili v tujini, pomagali Sloveniji bodisi z donacijami, bodisi dražbami ali kako drugače. Luka Dončić je samo eden izmed njih. Potem so tu tudi povsem ''navadni'' državljani, ki ne premorejo milijonov, zato pa so pripravljeni pomagati po svojih najboljših močeh. Zgledna primera sta Martin Račić, ki za družino v stiski draži podpisan dres Barcelone in Matevž Mrak, ki pomoči potrebnim družinam pošilja rabljeno tehnološko opremo.

Čeferin zažugal: ''Tisti, ki se bo samovoljno odločil za to ...''
Preberi še
Čeferin zažugal: ''Tisti, ki se bo samovoljno odločil za to ...''

Sloveniji oz. slovenskemu zdravstvu je na pomoč priskočil tudi Aleksander Čeferin, ki zasedo eno najbolj vplivnih mest v svetu športa in je na račun svojih poznanstev Sloveniji med drugim priskrbel na stotisoče zaščitnih mask.

Zato Kacin ne nosi zaščitne maske
Preberi še
Zato Kacin ne nosi zaščitne maske

V pogovoru za dnevnik EkipaSN je okrcal slovenske politike in pel hvalnice zdravstvenemu osebju, ki pa mu še vedno primanjkuje določene ključne opreme. Čeferin, da bi bilo treba bolj prisluhniti zdravstveni stroki. ''Poglejte, trdno sem prepričan, da bi bilo treba poslušati predvsem zdravstveno stroko, hkrati pa bi morali v prvi vrsti poskrbeti za medicinske delavce. Ti ukrepi bi bili najbolj pomembni in bi prinesli največ. Dobivam sporočila zdravstvenega osebja, dobivam prošnje, naj jim pomagam. Lahko vam povem, da so mi iz najbolj občutljivih delov kliničnega centra pisali, da nimajo opreme.'' Nezadovoljen je tudi z držo politike: ''Od vsakega voditelja države, od vsakega ministra, od vsakega govorca bi pričakoval, da bo nastopal drugače. Moral bi povedati, da je situacija resna, hkrati pa dati ljudem optimizem, upanje. Ne moremo ljudem vsak dan govoriti 'veselite se še danes, jutri bo hujše'. Tega ne moremo početi, tega ne smemo početi, ljudem se bo zmešalo. In ni prav, da tako govorimo, kajti te epidemije in tega stanja bo konec.''

Janez Janša objavil svojo pesem, tako zveni
Preberi še
Janez Janša objavil svojo pesem, tako zveni

Marsikdo ima ob gledanju tiskovnih konferenc vlade občutek, da nas politika krega in kaznuje, kot učiteljica klepetave učence. ''Opazujem Slovence, opazujem državljane te države, imam informacije: zelo dobro spoštujemo vse ukrepe. Prav je, da čutimo neki strah do nastalega položaja in da sledimo ukrepom. Toda za božjo voljo, a se resnično ne da ljudem podariti enega nasmeška, ene tople besede, pozitivnega pristopa,'' se sprašuje Čeferin. ''Zakaj ne moremo ljudem reči, da so dobri, da naj zdržijo še malo, da bodo s tem pomagali zdravju in ekonomiji. Zadeva se mora čim prej končati, drugače se bo gospodarstvo povsem sesulo in ljudem je treba lepo, pozitivno povedati, kako naj skupaj pridemo do tega cilja. To res pogrešam. Ne morem več gledati te vsakodnevne črnogledosti v javnih nastopih vodilnih, ne morem več gledati te apokaliptičnosti. Res mi ni všeč,'' je za EkipaSN potarnal podpredsednik Fife.

Nakupuj preko spleta

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 382