Moskisvet.com
Sylvester Stallone

Novice

Brotox? Da, tudi moški želijo biti mladi, lepi in zaželeni

E.R.
14. 09. 2023 05.00
0

Kozmetični posegi niso več samo za ženske.V resnici tudi nikoli niso bili. Tovrstno mišljenje je samo posledica stereotipnega razmišljanja družbe. Vedno več moških tako posega po botoksu za izboljšanje samozavesti, spolnega življenja in kariere.

"Brotox" je posmehljiva referenca na dejstvo, da so injekcije botulinskega toksina postale enako priljubljene med moškimi. Brotox je kombinacija angleških besed brother in botox. Po statističnih podatkih Ameriškega združenja plastičnih kirurgov so pred tremi leti moškim nudili več kot 265.000 zdravljenj z botulinskim toksinom. Ta trend pa še naprej pridno raste.

Tako je danes videti najbolj seksi zapornik Jeremy Meeks
Preberi še
Tako je danes videti najbolj seksi zapornik Jeremy Meeks

Za kaj se uporablja botoks?

Botoks je nevrotoksin, ki ga je odobrila FDA in zamrzne mišično tkivo na ciljnih mestih injiciranja. To pomaga sprostiti gube, izboljša konture obraza in prepreči, da bi se drobne gubice sčasoma poglobile. Najpogosteje se uporablja za zdravljenje naslednjih kozmetičnih težav: gubice namrščenega obraza, povešene obrvi, gube na čelu, povešene ustne gubice ... 

Morda se še vedno sprašujete, zakaj se vse več moških poslužuje botoksa? Izžarevanje mladostne moči je lahko velika prednost pri zmenkih, karieri, družbenih medijih in drugih vidikih moškega življenja. Ker se stigma kozmetičnih tretmajev še naprej zmanjšuje, so moški bolj odprti in bolj zainteresirani za botoks kot kdaj koli prej.

Žena Kanyeja Westa zvezdnika oralno zadovoljevala na čolnu, vse so ujele kamere
Preberi še
Žena Kanyeja Westa zvezdnika oralno zadovoljevala na čolnu, vse so ujele kamere

Kdo je dober kandidat za botoks? Botoks je hiter, minimalno invaziven postopek, ki je odličen za širok krog ljudi. Na splošno so odlični kandidati za botoks moški, ki izpolnjujejo naslednja merila: fizično zdravi, brez anamneze živčno-mišičnih bolezni, stari vsaj 18 let. Vsi bi morali imeti tudi razumna in zdrava pričakovanja glede rezultatov, ki jih lahko z botoksom dosežejo. 

Kakšne rezultate lahko moški pričakujejo od botoksa?

Kot pri številnih nekirurških estetskih posegih so tudi rezultati botoksa začasni, vendar na splošno rezultati v povprečju trajajo od štiri do šest mesecev. V vsakem primeru pa bodo potrebovali več enot botoksa kot ženske, ker je njihovo mišično tkivo debelejše in močnejše. V večini primerov zdravljenje z botoksom traja manj kot eno uro. Nekaj modric in oteklin okoli mesta vbrizgavanja je normalnih, vendar te običajno hitro izzvenijo.

Slavna manekenka se je preselila v hišo s pogledom na dom bivšega
Preberi še
Slavna manekenka se je preselila v hišo s pogledom na dom bivšega

Moški lahko pričakujejo, da bodo drobne in plitve gube izginile, globlje gube pa bodo videti manj izrazite in manj opazne. Poleg tega lahko botoks pomaga preprečiti nastanek novih gub zaradi ponavljajočih se gibov in obrazne mimike. Zaradi takšnih in drugačnih pričakovanj se je za botoks odločilo že kar nekaj svetovno znanih zvezdnikov. David Beckham, Brad Pitt, Gene Simmons, Simon Cowell in Sylvester Stallone predstavljajo zgolj peščico njih.

Moškisvet.com e-novice

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 382