Moskisvet.com
Poroka princese Margarete in lorda Snowdona

Novice

Britanska princesa skrivala sina

N.J.
13. 11. 2012 10.05
3

Britanska princesa naj bi skrivala nosečnost in otroka. Skrivnost je na plan prišla zdaj, ko se je njen sin odločil priti resnici do dna. Vložil je tožbo, s katero želi priti do dokumentov, ki potrjujejo njegovo teorijo.

"Sem skrivni sin princese Margarete," je prepričan Robert Brown, ki trdi, da ga je pred 57 leti rodila sestra britanske kraljice Elizabete II. Možakar, ki živi v Jerseyju, bi rad zadevi prišel do dna, prepričan pa je tudi, da obstajajo dokumenti, ki njegovo teorijo potrjujejo, poroča italijanska spletna stran Leggo.it. Da bi mu uspelo, je vložil tožbo, za ves postopek pa je pripravljen, kot pravi, zapraviti 125 tisoč evrov.

Britanska princesa Margareta
Britanska princesa Margareta FOTO: Reuters
Skrivna nosečnost

Princesa Margareta, danes že pokojna, naj bi leta 1955 zanosila s škotskim aristokratom Robinom Douglasom Homom. Nosečnost je skrbno skrivala, zadnje mesece pa je prikrivala celo tako, da se je v javnosti pojavljala njena dvojnica, ki seveda ni imela nosečniškega trebuha. Po porodu je princesa svojega otroka Roberta zaupala v varstvo Cynthii in Douglasu Brownu, ki sta takrat živela v Nairobiju, glavnem mestu Kenije, kar je bilo dovolj daleč, da je lahko "pozabila" na škandal in živela, kot da se nič ni zgodilo.

Brown je posumil, da nekaj ni v redu, ko je na svojem rojstnem listu opazil, da je bil, čeprav se je rodil 5. januarja v Nairobiju, vpisan v register šele 2. februarja, torej s skoraj mesečno zamudo. O tem, da je sin princese Margarete, pa je začel razmišljati, ko je izvedel, da se je prav 5. januarja urgentno sestal celotni zasebni svetovalski svet britanske kraljeve družine. Leto 1955 je bilo poleg tega leto, ko je princesa Margareta razveljavila poroko s Petrom Townsendom. Cynthia, ki naj bi bila Robertova biološka mati, se je poleg tega ukvarjala ves ta čas z manekenstvom, sodelovala pa je z oblikovalcem Hardyjem Amiesom, najljubšim stilistom princese Margarete.

Dvomov je bilo vse več

Dvomi pa Roberta begajo vse od otroštva. Douglas in Cynthia sta ga obravnavala drugače kot njegove brate in sestre, pogosto sta se do njega obnašala kot do tujca, pozabljala sta na njegov rojstni dan, nikoli pa mu nihče ni pripovedoval o dnevu, ko se je rodil. Pri 20 letih mu je mama nato izročila rojstni list, kot pravi Robert, "nerodno in z veliko sramu, kakor bi se znebila ogromne teže in kakor bi mu končno razkrila skrivnost, ki jo je v sebi nosila 20 let."

Zdaj ko je minilo 10 let od smrti princese Margarete, pa se je Brown odločil raziskati celotno zadevo. Prepričan je, da je Margareta na smrtni postelji kateremu od svojih notarjev zaupala kakšen dokument ali pojasnila, s katerimi bi v oporoki dokazala obstoj otroka, za katerega nikoli nihče ni vedel. Brown tako upa, da bi z njeno oporoko izvedel kakšno podrobnost o svojem rojstvu.

Princesa Margareta je leta 1966 razveljavila poroko s Petrom Townsendom (levo) in se nato poročila z Antonyjem Armstrong-Jonesom (desno).
Princesa Margareta je leta 1966 razveljavila poroko s Petrom Townsendom (levo) in se nato poročila z Antonyjem Armstrong-Jonesom (desno). FOTO:

Kraljeva družina Brownove trditve zanika, kraljica Elizabeta II. pa celotne zadeve sploh ne želi komentirati. Kljub temu Brown svojo bitko na sodišču, ki se je začela že leta 2006, še vedno nadaljuje in prepričan je, da mu bo uspelo dokazati, da je nečak britanske kraljice.

Svoje mnenje pa lahko izrazite tudi na naši Facebook strani!

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 497