Moskisvet.com
Kamela

Novice

Botoks za kamele?! Na lepotnem tekmovanju diskvalificiranih preko 40 kamel

STA in A.P.
15. 12. 2021 18.00
0

Da, prav ste prebrali! Na savdskem lepotnem tekmovanju kamel je bilo zaradi uživanja prepovedanih poživil in lepotnih posegov diskvalificiranih kar 43 kamel. Gre za pomembno lepotno tekmovanje v okviru festivala kamel v čast savdskemu kralju, na katerem glavna nagrada znaša pribl. 5,7 milijona evrov.

Moškisvet.com e-novice

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

Na festivalu kamel, ki je največji na svetu in traja kar 40 dni, sodeluje približno 33.000 lastnikov kamel z vsega sveta. Sodniki na lepotnem tekmovanju ocenjujejo zunanji videz kamel, največ pozornosti pa posvečajo ključnim značilnostim živali, kot so dolge, povešene ustnice, velik nos in oblikovana grba. Lastniki kamel uporabljajo različne metode, da bi dosegli lepotno popolnost, vendar pa so sodniki mnoge ujeli pri uporabi nedovoljenih sredstev.

Zrcalce, zrcalce na steni povej, katera najlepša v deželi je tej.
Zrcalce, zrcalce na steni povej, katera najlepša v deželi je tej. FOTO: Shutterstock
Toliko ur smo Slovenci letos izgubili v gnečah na cestah
Preberi še
Toliko ur smo Slovenci letos izgubili v gnečah na cestah

Po podatkih savdske tiskovne agencije SPA je bilo na tekmovanju za ''miss kamel'' diskvalificiranih 27 kamel, ker so imele raztegnjene dele telesa, medtem ko jih je bilo 16 izločenih po prejetju prepovedanih injekcij. Organizatorji tekmovanja so opisali, kako so kamelam v ustnice, nosove, čeljusti in druge dele glave vbrizgavali botoks za sprostitev mišic. S kolagenskimi polnili pa so jim povečali ustnice in nosove ter s hormoni pospešili rast mišic. Organizatorji so opozorili, da tolikšnega obsega manipulacij doslej še niso odkrili. Hkrati so napovedali stroge kazni za goljufe.

Kdo bi si mislil, da so lepotnih posegov deležne tudi kamele.
Kdo bi si mislil, da so lepotnih posegov deležne tudi kamele. FOTO: Shutterstock
Iskalna akcija slovenske skakalke, ki je po devetih dneh našla svojo psičko
Preberi še
Iskalna akcija slovenske skakalke, ki je po devetih dneh našla svojo psičko

V organizaciji za pravice živali Peta Asia so takoj izrazili ogorčenje nad dogodkom. Podpredsednik organizacije Jason Baker je dejal, da je treba rešiti vprašanje dobrobiti živali na Bližnjem vzhodu in v Aziji. "Izvajanje lepotnih posegov na živalih od striženja ušes do izrezovanja krempljev, odstranitve rogov in vbrizgavanja polnil je ogabno kruto in kaže, da so ljudje, ki uporabljajo takšno taktiko, izredno nizkotni," je dodal Baker.

Čemu služijo modri odsevniki na obcestnih količkih?
Preberi še
Čemu služijo modri odsevniki na obcestnih količkih?

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 390