Moskisvet.com
image (28)

Zabava

Bonnie in Clyde: tega verjetno niste vedeli

N.J.
02. 08. 2018 11.07
0

Bonnie Elizabeth Parker in Clyde Chestnut Barrow sta eni najbolj znanih imen ameriške zgodovine kriminalcev. Te dni mineva 84 let od njune smrti.

Bonnie in Clyde
Bonnie in Clyde FOTO: Profimedia

Bonnie in Clyde sta 23. maja 1934 v Louisiani naletela na zasedo, ki so jima jo postavili policisti. Vanju so izstrelili 107 nabojev in tako njuni telesi prerešetali vsakega s približno 50 naboji. Ljudje so jima želeli odrezati lase, obleke, prste, celo uho Clyda. Ko sta umrla, sta bila stara 24 oziroma 23 let.

Njuni pohodi

Bonnie in Clyde
Bonnie in Clyde FOTO: Profimedia

Med letoma 1931 in 1934 sta s svojimi kriminalnimi podvigi in kriminalno skupino terorizirala Centralno Ameriko. Prvi večji pohod sta realizirala leta 1932, pri ropanju pa sta ubila vsakogar, ki se jim je postavil na pot. V svoji kriminalni karieri sta odgovorna za smrt vsaj devetih policistov in večjega števila civilistov. Takratni mediji so iz njiju naredili neke vrste negativna junaka, upornika, čeprav je bil njun motiv v resnici bolj ali manj samo kraja denarja.

Na to temo je leta 1967 Arthur Penn posnel legendarni film Bonnie and Clyde, ki je še dodatno prispeval k popularnosti kriminalnega para. Vendar v resnici ni jasno, ali sta bila Bonnie in Clyde v resnici intimna, čeprav sta najverjetneje bila. Kljub temu so kmalu po objavi filma nastale tudi prve porno parodije in do danes jih je nastalo cel kup. V vsakem primeru je bolje ohranjati vizijo Bonnie in Clyda kot seksi para, ki se je predajal kriminalu in mesenemu poželenju.

Bonnie in Clyde
Bonnie in Clyde FOTO: Profimedia

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 497