Moskisvet.com
Planica

Novice

Bodo poleti v Planici zaradi koronavirusa odpovedani? To je najbolj črn scenarij ...

A.P.
25. 02. 2020 21.54
2

Bo dolina pod Poncami zaradi koronavirusa ostala brez svetovnega prvenstva v smučarskih poletih, ki se bo odvijalo med 19. in 22. marcem 2020 v Planici in za katerega gredo karte za med?

Konec zime je tradicionalno rezerviran za smučarske polete v Planici, ki letos gosti ne le skakalno elito, ampak tudi svetovno prvenstvo. Eden največjih športnih praznikov je, tako kot veliko drugih (športnih) prireditev na prostem te dni, resno ogrožen zaradi koronavirusa, ki je pot iz Kitajske našel tudi v osrčje Evrope.

Nad športnim praznikom v Planici visi Demoklejev meč.
Nad športnim praznikom v Planici visi Demoklejev meč. FOTO: Profimedia

''Zadnje čase je veliko vprašanj, kako bo s športnimi prireditvami v Sloveniji. Ne nazadnje so sporočili primere tudi na Hrvaškem in v Avstriji. Situacije je sledeča. Smučarska zveza Slovenije in OK Planica sta v stalnem stiku z vsemi pristojnimi organi v Republiki Sloveniji v povezavi s koronavirusom. Prav tako smo dan in noč na vezi z Mednarodno smučarsko zvezo (FIS). Odpovedi svetovnega prvenstva ne bo. V kolikor bi do tega prišlo, bo svetovno prvenstvo samo prestavljeno. Več v tem trenutku ne moremo povedati. Pripravljamo vse možne scenarije. Priprave zaenkrat tečejo normalno. Čakamo, kaj se bo zgodilo in kakšna bodo priporočila in navodila pristojnih organov v Republiki Sloveniji,'' je pojasnil Tomi Trbovc, pri OC Planica zadolžen za odnose z javnostjo. Po najbolj črnem scenariju bi se tako svetovno prvenstvo v Planici prestavilo v leto 2021.

Bomo letos prikrajšani za skoke v Planici?
Bomo letos prikrajšani za skoke v Planici? FOTO: Profimedia
Dončićeva mama razkrila, kje bo končal kariero
Preberi še
Dončićeva mama razkrila, kje bo končal kariero

Koronavirus je sicer že nekoliko spremenil načrte tudi našim smučarskim skakalcem, ki bodo skoraj do Planice – točneje do 15. marca – ostali v Skandinaviji, kjer jih čakajo tekme na petih različnih prizoriščih. Eno tekmo bo gostila Finska (Lahti), štiri pa Norveška (Oslo, Lillehammer, Trondheim in Vikersund).

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 497