Moskisvet.com
oralni seks

Erotika

Blagodejno tako za moške kot za ženske

N.J.
01. 04. 2016 09.14
19

Medtem ko nekatera dekleta uživajo ob oralnem zadovoljevanju svojega izbranca, se nekaterim to upira. A nova raziskava je pokazala, da ima oralni seks (poleg tega, da prija moškim) številne pozitivne učinke na zdravje in počutje ženske.

Oralni seks
Oralni seks FOTO: Facebook

Gre za raziskavo, ki so jo opravili na državni univerzi v New Yorku, temeljila pa je na anketnem spraševanju in ne na praksi. V raziskavi je sodelovalo 293 žensk, strokovnjaki pa so proučevali povezave med njihovim zdravjem, počutjem in spolnim življenjem. Oralni seks je dober za ženske in jim pomaga, da se bolje počutijo, trdijo v raziskavi, v kateri so se osredotočali na pozitivne učinke semenske tekočine na ženski organizem.

Pred časom so že raziskovalci odkrili, da semenska tekočina vsebuje kemične sestavine, ki pozitivno vplivajo na razpoloženje: izboljšajo razpoloženje, okrepijo pozitivna čustva, izboljšajo spanec. Semenska tekočina naj bi vsebovala tudi vsaj tri različne snovi, ki naj bi delovale kot antidepresivi. Ženske, ki imajo redno nezaščitene spolne odnose, naj bi imele manj težav z depresijo in naj bi se bolje odrezale pri kognitivnih testih.
Semenska tekočina poleg spermatozoe vsebuje še kortizol, ki deluje tako, da pripravi telo na akcijo, da se lahko odziva stresni situaciji primerno, estrogen, ki izboljša razpoloženje in oksitocin. Vsebuje tudi tirotropin (deluje kot antidepresiv), melatonin (potreben za spanje) in serotonin (antidepresiv). Na podlagi ugotovljenega sta tako raziskovalca Gallup in Burch v sodelovanju s psihologom Stevenom Platekom postavila hipotezo, da bi morale biti ženske, ki imajo redno nezaščitene spolne odnose, manj depresivne od tistih, ki tega ne prakticirajo.
Semenska tekočina naj bi, kot so ugotovili, tudi pozitivno vplivala na ovulacijo. 293 žensk iz univerzitetnega kampusa Albany je prostovoljno izpolnilo vprašalnik glede svojega spolnega življenja. Nedavne nezaščitene spolne odnose so raziskovalci izenačili kot dejstvo, da ima takšna ženska v telesu določeno količino sperme. Vsaka od udeleženk je hkrati odgovarjala še na vprašalnik, s katerim se klinično ugotavljajo simptomi depresije.

oralni seks
oralni seks FOTO: Thinkstock

Najpomembnejša ugotovitev, o kateri so se razpisali v Archives of Sexual Behavior, so, da ne glede na pogostost spolnih odnosov ženske, ki ne uporabljajo kondomov med spolnim odnosom, kažejo veliko manj znakov depresije kot tiste, ki so označile, da občasno ali vedno občujejo zaščitene s kondomom. Njihovo duševno zdravje je bilo tudi veliko boljše kot stanje žensk, ki sploh še niso imele spolnih odnosov.

V nasprotju so tiste ženske, ki so spolno aktivne, vključno s tistimi, ki so navedle, da se obnašajo promiskuitetno, a uporabljajo kondome, kazale približno enako znakov depresije kot ženske, ki še nikoli niso imele spolnih odnosov. 

Raziskava kaže, da so ženske, ki imajo aktivno spolno življenje, preprosto srečnejše, raven sreče pa je odvisna tudi od tega, koliko sperme se pretaka po njihovem telesu. Oralno ali vaginalno – ni pomembno, čeprav je oralno vpliv celo večji, pomembno je, da nekako prispe vanje.

Vse pa ni le v spermi - najpomembneje je vseeno to, da se zaščitimo pred spolno prenosljivimi boleznimi.Če nimamo stalne partnerke, si zato vseeno raje nataknite kondom, tveganje je preveliko!

Nakupuj preko spleta

KOMENTARJI (19)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 376