Moskisvet.com
42159a9def_60419807

Novice

Bizarno! Ravnotežje lovi na žeblju!

S.R.
07. 12. 2011 11.07
2

Za tegale Kitajca bi lahko rekli, da je zadel žebljico na glavico. Li Xin namreč ni kot običajni ljudje, saj je zadnjih 20 let posvetil vadbi le enega zelo posebnega trika. Li lahko namreč kar 10 sekund skupaj obrnjen na glavo lovi ravnotežje na žeblju.

47-letni Xin sicer tehta le 66 kilogramov, med svojo neverjetno predstavo pa celo pomaha občinstvu, nakar se zopet postavi na noge in množici pokaže majhno vdrtino, ki jo je žebelj pustil na njegovi glavi.

Xinov žebelj sicer ni čisto pravi, saj ima malce širšo in ne tako ostro konico kot običajni žeblji, pa tudi glava je širša, tako da ima Li malce večjo površino za lovljenje ravnotežja. A glede na to, da je za marsikoga problem že stoja na rokah, lahko Liju malce 'goljufanja' pri izbiri žeblja zlahka oprostimo.
Lijeva nora predstava je sicer del 'Etničnih iger' v Nanningu, prestolnici avtonomne regije Guangxi Zhuang v južni Kitajski. Festival prirejajo enkrat letno, na njem pa se zberejo vsi takšni in drugačni drzneži, ki tam lahko svoje veščine predstavijo celemu svetu. Poleg norega Xina, ki na glavi stoji na žeblju, smo tam letos lahko videli tudi Liuja Feinana, katerega vzdevek je 'kačji kralj Azije'. In kaj s kačami počne Liu? Povedano preprosto, Liu si kače vtika v nos.
Na festivalu pa se seveda igra tudi nogomet, a kot bi pričakovali, ne gre za običajno verzijo najbolj priljubljenega športa na svetu. Prebivalci manjšine Yao namreč igrajo t.i. 'fireball', pri katerem po peščenem igrišču brcajo gorečo žogo. Kot dokaz, da se je to res zgodilo, si lahko ogledate spodnji video, v galeriji pa boste našli tudi sliko vdrtine, ki jo je žebelj pustil v Xinovi glavi.

Svoje mnenje pa lahko izrazite tudi na naši Facebook strani!

 

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 497