Moskisvet.com
selfie

Novice

Bizarni selfiji preplavili splet

N.J.
24. 07. 2015 09.16
4

Kot da ni dovolj, da so v bolečinah, utrujene in razdražljive, so zdaj mnoge ženske v strahu, da bodo med porodom pristale na spletu. In razlog? Razpasel se je trend selfijev, posnetih med porodom.

selfie
selfie FOTO: Instagram

»Gospa, takoj bom na svet pomagal vašemu otroku, najprej pa moram posneti selfie,« je na svojem Instagram profilu zapisal Daniel Sanchez, venezuelski študent medicine, in poleg objavil fotografijo, posneto v porodni sobi, na kateri ženska gola rojeva, roke drugega ginekologa so ob njeni vagini, on pa se sproščeno smehlja. Po objavi na sicer zasebnem profilu je fotografijo všečkalo 31 oseb, medtem ko je kar 4.000 oseb podpisalo peticijo, s katero zahtevajo uvedbo disciplinskega postopka zoper Sancheza.

Njegov profil na socialnem omrežju Instagram je bil namreč sprva javen, preden je spremenil pogoje zasebnosti pri objavah, pa si je to očitno ogledalo preveč 'napačnih' ljudi. Mnoge je zbodlo tudi, da se je Sanchez pohvalil, da lahko »pomaga otrokom na svet in rekonstruira vagine« ter zagotovil, da je tako spreten, da so ženske po porodu pri njem »popolnoma nove, kot avtomobil z nič prevoženimi kilometri«.

Sanchez se je v elektronskem pismu, naslovljenemu pobudnici peticije, opravičil za svoje pisanje in dodal, da je bil korekten do porodnice, saj na fotografiji ni razkrit njen obraz in je ni mogoče identificirati, po drugi strani pa naj bi imel tudi njeno dovoljenje za objavo. Sanchez sicer ni edini, ki objavlja selfije iz bolnišničnih sob. Čeprav povsod ni videti ravno ženskega spolovila, so številni drugi zdravniki tudi že objavili podobne selfije, objavljajo pa jih tudi številni pacienti sami. Zdravnik Francisco Salgado naj bi celo objavil fotografijo šivanega presredka, a je nato fotografijo, na kateri je bil on nasmejan, nožnica in stegna pa okrvavljena, izbrisal.

Tovrstno početje je sicer v Venezueli prepovedano, a pristojni organi več kot očitno ne opravljajo dobro svojega dela.

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 497