Moskisvet.com
Ahmad Ayyad

Novice

Bil je v življenjski formi, iz kome pa se je zbudil povsem drug človek

A.P.
02. 07. 2020 12.11
2

Ko se Ahmad Ayyad zbudil, se ni zavedal kje je, zakaj ima cevko v ustih in kdaj je nazadnje nahranil svojega psa. In ko se je pogledal, ni prepoznal svojega telesa. Pred komo je bil v življenjski formi, potem pa je prišel koronavirus in domala čez noč zbrisal ves njegov trud.

Vsestranski ameriški amaterski športnik Ahmad Ayyad je bil še pred nekaj meseci v vrhunski formi, potem pa je zbolel za novim koronavirusom, covid-19 pa ga je skoraj stal življenja. Posledice, ki jih je na njem pustila bolezen, ki jo nekateri prebolijo mimogrede, spet drugi ne in je dokaz, da lahko prizadene tudi fizično močne in mlajše osebe, so bile hude.

Preživel koronavirus, potem pa ga je skoraj kap, ko je prejel račun za zdravljenje
Preberi še
Preživel koronavirus, potem pa ga je skoraj kap, ko je prejel račun za zdravljenje

Vse skupaj se je začelo nedolžno, s kihanjem in suhim kašljem, sledila je visoka vročina in pomanjkanje energije, apetita in nato težave z dihanjem. Na prigovarjanje prijatelja, zdravnika pomočnika, je 40-letnik 15. marca obiskal zdravnika, ki je odkril okužbo z novim koronavirusom, medtem ko je sam mislil, da trpi za gripo. Stanje se mu je hitro drastično poslabšalo, sprva so ga priklopili na ventilator, nato pa so ga dali za 25 dni še v umetno komo, kar mu je na koncu tudi rešilo življenje. A davek za to je bil visok. V slabem mesecu dni je izgubil skoraj 30 odstotkov svoje telesne teže, ki je pred boleznijo znašala skoraj 100 kilogramov. "Ko sem se zbudil, sem pogledal svoje roke in noge – mišic ni bilo več. Spraševal sem se, kam so šle moje noge?'' Zdravnike sicer še naprej bega, zakaj je tako zdrav moški virus komajda preživel. Bližnjim so sicer vmes sporočili, da verjetno ne bo preživel, a je oče zdravnikom zagotovil, da je njegov sin borec in ne bo umrl.

''Skrbi me, ker ljudje tega ne jemljejo resno," je dejal Američan, ki je izkušnjo s covidom-19 z javnostjo delil z namenom, da bi hude posledice ljudi vendarle predramile in bi se primerno zaščitili. Dobra dva meseca po bridki izkušnji je Ayyad postopoma ponovno začel trenirati, kot so mu zatrdili zdravniki, pa ima vse možnosti, da se vrne v staro formo, čeravno ima občasno še težave z dihanjem in mu včasih še zmanjkuje sape.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Nakupuj preko spleta

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 376